
Rodriguez Sanzo Tras La Yesca Toro 2018
Mirakuløs vin med en heroisk historie! Tras La Yesca Toro 2018 er lavet af den legendariske spanske winemaker Javier Rodriguez.
Vinen fremtrylles af ganske få, sejlivede vinstokke. De få overlevende efter et angreb af sygdommen "ESCA". Når "esca" angriber vinstokke vil de normalt visne og dø. Men med innovative og biodynamiske praksisser lykkedes det Javier at redde nogle Tempranillo-vinstokke på en enkeltmark.
"Several years ago, one of the vineyards of Rodríguez Sanzo in Toro was affected by la yesca, a disease that attacks the vineyard, weakens the vines and reduces them to a minimum. Nevertheless, this winery bet on innovation and research. They developed different systems by the hand of the wine culture to strengthen these strains and achieve that they survive and become strong in order to create a unique wine."
En sjælden og ualmindelig koncentreret vin er resultatet! Tras La Yesca betyder ’’efter esca''. "What doenst kill you, makes you stronger!" - man kan smage, at det her er noget helt særligt.
Javier Rodriguez er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt både Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda. Med en uddannelse inden for jordbundsanalyse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet. I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino), og Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine mange forskellige og højtelskede terroirs!
Hvordan smager Rodriguez Sanzo Tras La Yesca Toro 2018?
Vinen har en flot smaragdrød farve med changerende nuancer af lilla. Aromaer af friske jordbær, kirsebær blomme og brombær nærmest flyver op af glasset med fuld fart. Mørk chokolade, peber og lidt urter slutter sig til dem i skøn forening. Alt i alt giver det en hed bærcocktail med masser af pikant eksotisk krydderi. Vinen er meget koncentreret i smagen, men efterlader samtidig en saftig og utrolig læskende mundfølelse. Med sin inviterende frugtcharme kan Tras La Yesca nemt nydes nu, men kan også med fordel gemmes 5-8 år fra høståret.
Rodriguez Sanzo Tras La Yesca Toro 2018 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener