
Rodriguez & Sanzo Tempranillo “50 Aniversario” Toro 2015
"Spaniens bedste vinproducent 2013" - Señor Javier Rodriguez - fejrer 50 års fødselsdag med en ren genistreg fra 60 år gamle vinstokke i Toro:
En "Limited Edition" Tempranillo modnet 18 mdr. på whiskyfade! - Men hvorfor?
Whiskyen fjerner fadets tanniner og imprægnerer det med helt vidunderlig frugt og vaniljekrydderi. Og da whisky samtidig er fri for farve og vinsten holdes fadets porer vidåbne, så vinen opnår en forbedret "mikro-oxidering" og udvikler sig langt bedre...
Resultatet smadrer al konkurrence fra Ribera del Duero. En rødvin så imponerende lækker og med tanniner så smooth, at hverken Supervin-Teamet eller de spanske anmeldere kan få armene ned.
Limited Edition – kun 2660 voksforseglede flasker er produceret.
Meget mørk rubinrød med solmoden duft af mørke bær, chokolade og søde krydderier. I munden rund og fyldig med masser af lækker saftig ”bamsefrugt” og en meget spændende, ristet kompleksitet fra ex-whisky fadene. Vinen hænger længe i munden med behageligt afrundede tanniner. Drik nu, eller gem, +10 år fra høståret.
Javier anbefaler ”fødselsdagsvinen” til møre oksekødsbøffer, lam, vildtgryde og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C
Vinen er lavet af Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi samt (i stigende omfang) biodynamik. Rodriguez Sanzo blev i 2013 kåret som ”Spaniens bedste vinproducent”.
Rodriguez & Sanzo Tempranillo “50 Aniversario” Toro 2015 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage