



Rodriguez Sanzo Orange Wine Albillo 2018 i trækasse
Fra Château Lafite-Rothschild til nordspansk orangevin i verdensklasse!
Ja, ”Spaniens bedste vinproducent” kommer vidt omkring. Og 1000 tak for det! Her brillierer Rodriguez Sanzo nemlig med den lækreste orangevin, vi har smagt til dato.
Men hvad er egentlig en orangevin, spørger du måske? Kort fortalt er det en vin baseret på grønne hvidvinsdruer, der bliver vinificeret som en rødvin (dvs. med gæring og lang maceration på drueskallerne).
Hos Rodriguez Sanzo er resultatet er en unik og koncentreret hvidvin, der gennem 3 måneder har trukket ekstra farve, kompleksitet og tannin fra drueskindet. Vinen er herefter fuldendt med 12 mdrs. modning på mellemstore europæiske egetræsfade.
Nyd den som aperitif – eller til fisk, fjerkræ, lyst kød og cremede oste. Server ved 10-13°C.
Hvordan smager Rodriguez Sanzo Orange Wine Albillo 2018 i trækasse?
Lyst ravfarvet skær i glasset. Næsen er vildt dragende… med fascinerende duft af hvide blomster, honning, saltet grapefrugt, appelsinskal, timian og lys balsamico, der efter et par slyngture i glasset åbner op ristede nødder og lidt flødekaramel fra fadlagringen. Smagen imponerer med kraft og koncentration trods den moderate alkoholprocent. Lang og kompleks nøddeagtig finish med en herlig frisk mineralsk undertone. En unik smagsoplevelse af meget, meget høj kvalitet. Drik nu, eller gem 8-10 fra høståret.
Rodriguez Sanzo Orange Wine Albillo 2018 i trækasse passer godt til...
Hvordan er Rodriguez Sanzo Orange Wine Albillo 2018 i trækasse fremstillet?
Vinen er fremstillet på den grønne druesort Albillo Real, der håndhøstes fra 60 år gamle vinstokke på en stejl og stenet enkeltmark i Toro. Markens stejle terrasser og den ekstremt næringsfattige jord giver druer med unik intensitet, som Javier Rodriguez drager fuld nytte af ved at gære og macerere vinen med 3 måneders skindkontakt på 500 liters åbne gæringstanke. Altså som en rødvin…. Det ekstra udtræk af farve, smag og tannin fra skallerne giver en let orangefarvet vin med ekstra mange dimensioner i smagen. Vinen fuldendes ved 12 måneders modning på 1000 liters europæiske egetræsfade.
Druer
AlbilloOm Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage
Allergener









