



Rodriguez Sanzo La Viña de Amaya Viñas Viejas D.O Toro 2020
What a wine… Hvorfor betale i dyre domme for Ribera del Duero, når du her får mindst samme kvalitet til lavere pris?
I et stærkt konkurrencefelt med +1000 vine fra +70 vindistrikter i Spanien og Portugal triumferer La Viña de Amaya 2020 med imponerende 97 point som en af smagningens bedst bedømte rødvine .
Bedriften sker vel at mærke ved 20. udgaven af den absolutte iberiske topsmagning, VinDuero-VinDouro, hvor stort set samtlige rivaler fra Ribera del Duero får baghjul!
Denne nye og prisvindende Tempranillo har Javier Rodriguez, Spaniens bedste Winemaker, skabt sammen med og opkaldt efter sin datter Amaya.
De to generationer har fundet frem til og kastet deres kærlighed på en helt unik enkeltmark med over 80 år gamle Tempranillo-buskvine, der blev sat i jorden helt tilbage i 1940!
Disse ”mimrende oldinge” leverer i dag så få og små druer, at familieprojektet først for alvor giver mening, når du står med det elegante og frugtlækre resultat i glasset. Nøje tilsat spanske luksuskrydderier fra 12 måneders modning på franske og amerikanske egefade.
Og hvor konkurrenterne typisk bruger standardiserede fade, så går perfektionisten Javier Rodriguez, om man så må, sige planken ud.
Javier rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser. Sådan bliver man ”Spaniens bedste winemaker”.
Certificeret veganervenlig.
Silkefine tanniner gør denne spanske enkeltmarksvin lige lækker med og uden mad.
Nyd den til møre oksekødsbøffer, lam, vildtgryde, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Rodriguez Sanzo La Viña de Amaya Viñas Viejas D.O Toro 2020?
La Vina de Amaya Viñas Viejas 2020 præsenterer sig fed og mørklilla… I næsen pakket med guddommelig saftlækker og elegant frugt fra de over 80 år gamle buskvine! Sorte kirsebær, blåbær, brombær og svesker myldrer op fra glasset, mens fadets krydrede noter af chokolade, cedertræ, kokos, kaffe og vanilje nærmest tvinger glasset til munden… På tungen imponerer Amaya med en sjældent vellykket blanding af frugtkraft og frisk finesse. Fadkrydderierne blender naturligt ind i smagsbilledet, der samler sig på et utroligt højt niveau i den minutlange og læskende eftersmag. Bravo! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Brombær
Kaffe
Kokos
Sorte kirsebær
Vanilje
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Rodriguez Sanzo La Viña de Amaya Viñas Viejas D.O Toro 2020 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener