Rodriguez & Sanzo Bajo Velo Rueda 2020
Rodriguez & Sanzo Bajo Velo Rueda 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”94 points. Complex, mineral on the palate” – Vivir el Vino
“93 points. Rich, good structure, long, toasty…” – Guía Peñin
“93 point. Complex and original…” – Guía ABC
Dette er ikke din gennemsnitlige Rueda… Den er større og meget mere kompleks!
Druerne høstes fra 80 år gamle stokke 900 meter over havet. Hvidvinen forkæles minimum 10 måneder på luksuriøse, næsten nye egetræsfade. Og det blivere vildere endnu…
Det giver sund selvtillid at blive kåret som Spaniens bedste winemaker, og Javier Rodriguez går bestemt ikke i vejen for eksperimenter i vinkælderen.
Som navnet ”Bajo Velo” (under flor) indikerer, holdes en del af hvidvinen i kontakt med et gærlag af samme type, der føjer unik karakter til de verdensberømte hedvine fra sydspanske Jerez.
Resultatet er et topanmeldt mesterværk, som enhver fan af stor og kompleks hvidvin bør unde sig at opleve!
Smagenote
Ved ophældningen sejler vinen fed og elegant gylden i glasset… Allerede i næsen totalt knockout lækker og spændende! Kamilleblomst, saltede citrusfrugter, friske æbler, kvæde, nødder, fersken, vanilje og honning vælter dig i møde og nærmest tvinger glasset til munden… I munden blød og cremet med en velgørende saltmineralsk citrusfriskhed der finder flot sammen med smør, nødder, vanilje og masser af x-faktor og hæver helhedsindtrykket op på et niveau, hvor føler sig privilegeret over at smage med! en til et stort og vidunderligt komplekst får hele herligheden til at spille perfekt sammen. Sådan kan Verdejo også smage... og tusind tak for det! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Rodríguez & Sanzo Bajo Velo Verdejo 2020
94 point – Vivir el Vino
“A different white, complex without losing freshness… with aromas of white fruit compote, hints of chamomile, dried and iodized fruit skin, under the subtle touch of hot red sand and soft cream. Atypical but complex, mineral on the palate, with notes of reduction, honeycomb and chamomile flower, along with sun ripe grapes. Good acidity…. complex finish”
93 point - Guía Peñin
“Style: creamy, kind finish; Colour: bright yellow; Aroma: creamy oak, ripe fruit, spicy, pattiserie; Flavour: rich, good structure, long, toasty, fine bitter notes”
93 point – Guía ABC
“Bold white wine made with Verdejo from old vines and fermented and aged for ten months in Jerez casks that retain the veil of their former inhabitants. Wine for seekers of rarities, complex and original.”
93 point – Best Italian Wines Annuario
Nyd den solo eller til tapas, fisk og skaldyr, fjerkræ, sushi, lyst kød og modne oste. Servér ved 10-12°C
Vinen er fremstillet på 100% Verdejo, som Javier Rodriguez høster fra 80 år gamle vinstokke 900 meter over havet, nær Segovia i Rueda. Vinen koldmacerer først på ståltank, inden gæring og minimum 10 måneders modning på 1 år gamle egetræsfade, som Javier Rodriguez henter i Sydspaniens kystnære Jerez-region.
Når fadene, der tidligere har indeholdt Sherry af Fino-typen, tømmes, fragtes de direkte til Javiers vineri i Rueda. Den hurtige manøvre holder ”flor-gæren” i live, så Javier kan eksperimentere med delvis fadmodning under ”flor”, der føjer diskrete sherry-noter til den luksuriøst fadkrydrede og frugtlækre hvidvin.
Om Rodriguez Sanzo
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.”
Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.