
Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Cuvée No 1 2018
Endelig hjemvendt kælderparti… Populære Atance Cuvee no 1 har flere gange været udsolgt, men det er lykkedes tophuset Mustiguillo at grave et lille parti 2018’ere frem af kælderen! Vi takker…
Økologiske og veganervenlige Atance er et blødt og blomsterduftende blend af lokale druer, Merseguera og Malvasia, der høstes fra marken Conejeros i ca. 840 meter over Middelhavet. Alsacisk inspireret, muligvis, men Atance er nu i en kategori for sig. Det samme gælder den ekstraordinært lave pris på vinen skabt af topwinemakeren Toni Sarríon, der ’’fører sig frem’’ med hele 95 Parker point!
Mustiguillos vine topper menukortene på flere michelinrestauranter– Atance er det prisvenlige alternativ til dig, der ønsker at tage på en smagsrejse til Valencia!
Power og frugtfylde. Blødhed og honningcharme. Hvilke mængder af velsmag… Den perfekte hvidvin fra Valencias vinhus no 1!
Nyd den som aperitif eller til fisk og skaldyr, sushi, tapas, cremede pastaretter, lette asiatiske serveringer og milde oste. Server ved 8-10°C
Hvordan smager Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Cuvée No 1 2018?
Klar strågul farve i glasset. Vinen gemmer på den reneste frugtcharme, der toppes af en duft af hvide blomster, saftige citrusfrugter, honning og ferskner med hints af saltet mineralitet. En nærmest alsacisk blødhed og cremethed byder ind, inden en lille friskhed prikker til tungen i eftersmagen! Saftig og charmerende, ren uforstyrret drikkevenlighed med en stor, fed streg under. En helt ekstraordinær kvalitet til prisen! Drik nu eller gem 4-6 år fra høståret.
Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Cuvée No 1 2018 passer godt til...
Om Bodegas Mustiguillo

Hvis Noma lavede vin i Spanien…
René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!
I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!
Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).
Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.
Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.
Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).
Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!
I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.
I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage