Tilbage

Spanien

Økologisk

Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Bobal 2020

1 fl. pr. stk.
149,95DKK
6 fl. pr. stk.
99,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93-94 Point

Houlberg

92 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

91+ Point

Robert Parker

90 Point

Vinbladet

Bestil inden

12 timer 41 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Økologisk

Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Bobal 2020

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"93-94 point. Hold nu kæft - hvor smager det vildt godt." - Houlberg
"92 point. Absolut positivt og overraskende" - Mad & Monopolet
“92 point. Masser af charme" - WineWherever
"91+ points. Really harmonious, serious, nuanced and elegant" - Robert Parker

Spaniens bedste rødvinskøb? Årgang efter årgang står anmelderne i kø for at skamrose Atance Bobal. 2019 blev testvinder til prisen i en stor Decanter-smagning, og 2020 sætter trumf på med bedste Parker-rating nogensinde!  

Nu gør økologiske Atance Bobal comeback i den overstadigt frugtfriske årgang 2020 - der allerede imponerer med 91+ point fra Robert Parker. Helt uhørt for prislejet!

Forestil dig Châteauneuf, Pinot Noir og Brunello i ét og samme glas! Blød og frugtlækker som Châteauneuf, frisk og elegant som Pinot og med herligt urtede tanniner à la Brunello-druen Sangiovese.

Økologiske Atance er som en bugnende frugtkurv af saftige røde bær, der med garanti fremkalder sommerstemning fra første slurk! Toni Sarión fra Mustiguillo, kendt for verdens bedste Bobal, laver rødvinen på topdruer fra gamle buskvine på monopolmarken Casa Segura i 800 m. højde. Prøv den! 

Smagenote

Alerede i glasset indbydende kirsebærrød med et ungt lilla skær.. Næsen nærmest sitrer af ungdommelig frugtcharme med dragende dufte af viol, nyplukkede hindbær, granatæble, kirsebær og lidt chokolade. Energisk vibrerende med friske urter og spændende mineralitet... I munden smygende silkeblød som et billardtæppe og tætpakket med slubrende hindbærsaftig frugt. Eminent smagsdybde for prislejet, mens tanninerne strammer behageligt tørt til i den læskende eftersmag. En genial allrounder til hygge og mad!  Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.

Anmeldelser af Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Bobal 2020

93-94/100 Houlberg
"5,5 Thumbs Up. Christ for en dejlig frisk og frugtrig vin ... nærmest landlig, animalsk og støvet med kirsebær, blåbær og jordbær, virkelig bondsk og totalt charmerende, lidt mælket, flæsket og saftig med urter, kakaopulver samt chokolade, vanilje og kanel. Det er måske ikke vildt kompleks, men for pokker, hvor dufter det vildt godt. I munden er det slik for voksne ... saftig, lys, bondsk, livlig med både hindbær, rabarber, ribs og vild god friskhed. Vinen har en lysere og forholdsvis let frugt, kæmpe lethed, masser af grønne urter og - hold nu kæft - hvor smager det vildt godt. Det er en vin, som man bliver så duperet over ... og så fås den til menneskepenge og ophæver dermed tyngdeloven." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 99,95)
 
92/100 Mad & Monopolet
"Risky Grapes høster store roser og høj score fra stort set alle, som smager deres vine, og det er forståeligt - det er nemlig både lækkert og nyt. Denne er lavet på “Bobal”-druen, som kommer fra Spanien og dyrkes meget omkring Valencia. Druen er tæt og kan give intense og kraftige vine, hvis de er lavet korrekt naturligvis, måske er det årsagen til, at producenten hedder “Risky Grapes”? I næsen har denne hindbær, kirsebær, rosenblade, violer og en helt tydelig duft af røde lidt umodne bær. I munden er den syrlig og fyldt med tanniner - det er er frisk vin, som adskiller sig fra andre vine - men absolut positivt og overraskende. Den kan drikkes alene eller til tapas, risotto og pastaretter." (vurderet ved kr. 99,95)
 
92/100 - WineWherever, Rasmus Christensen
"Det friske og krydrede udtryk Mustiguillo formår at få ud af Bobal-druen er meget let at holde af. Mørke bær, urter, mineralitet, og en kølighed fra de højtliggende vinmarker, giver vinen masser af charme, og gør den meget let drikkelig." (vurderet ved kr. 99,95)

 

91+/100 Robert Parker
"The 2020 ATANCE, pure Bobal from vines planted in 1975, fermented in 10,000-liter stainless steel tanks with indigenous yeasts at controlled temperature for a week and had a short maceration. The wine matured in 8,000-liter French oak vats for three months. This feels really harmonious, serious, nuanced and elegant, with subtle aromas and great balance and length. 45,025 bottles produced. It was bottled in April 2021."

90/100 Vinbladet
"Aromatisk duft, krydret med sort peber, ret vild i duften, flæsket med sorte bær. Cremet smag, fyldig med moden tannin og lang, krydret eftersmag med mørke, modne bær og sort peber." (vurderet ven en tilbudspris på kr. 99,95)

 

....

Forrige årgang:

90-94/100 Decanter (årg. 2019)
"Sweet, ripe and juicy fruit. Citrus pith and coriander seed add seasoning to the ripe, opulent berry fruit. Texture is silky with a long finish. Lively acidity gives energy to this charming wine"

93/100 Christine Parkinson (årg. 2019)

93/100 Rasmus Christensen, Winewherever (årg. 2019)
"Kaptiverende urtet og krydret duft og med smag af vilde mørke bær. Den er flot balanceret med en frisk syre og fuldmodne tanniner. Her forstår man virkelig hvorfor Bobal druen er spået en lys fremtid i Spanien."

90-93/100 Houlberg (årg. 2019)
"Smagsmæssigt er vinen også småsaftig, men samtidig så er tanninerne pænt tørre, stramme og sætter sig provokerende i hele mundhulen, hvor de dog fader forholdsvis hurtigt. Frugten er klart mere lys og stringent end duftmæssigt, masser af hindbær, rabarber, ribs og vild god friskhed. Der er igen godt med grønne urter. Jeg er ret fascineret over, at du både får lethed, skarpt tanninbid, friskhed fra frugten og en vis samtidig på én gang ... totalt hjernelammende lækker vin, så klart 5 store tomler med stor pil op."

92/100 Sarah Jane Evans MW (årg. 2019)

90/100 Beth Willard (årg. 2019)

90/100 Guia Peñin (årg. 2019)

"UDVALGTE HVERDAGSVINE: særdeles god til prisen" - Din VinGuide (årg. 2019)

Nyd den solo - eller til tapas, saftige steaks, lyst kød og fjerkræ, paella, pastaretter og cremede oste. Server ved 15-17°C

Vinen er fremstillet på 100% Bobal, der håndhøstes fra gamle buskvine på den økologisk dyrkede monopolmark Casa Segura. Heroppe i 800 meters højde modner druerne langsomt med en vekselvirkning af intenst dagslys og meget kolde nætter, som i samspil med den sandede og kalkholdige jorbund giver balanceret rødvin med frugt, mineralitet og frisk finesse. Ingen kunstvanding og strengt fokus på lavytydende Bobal-kloner. 

Druerne afstilkes og mosten spontangærer med frugtbevarende temperaturstyring på ståltanke, hvorefter vinen modner i ca. 8 måneder på et mix af ståltank, betontank og store egetræsfade.

Om Mustiguillo

Hvis Noma lavede vin i Spanien…

René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!

I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!

Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).

Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.

Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.

Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.

Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa). 

Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!

I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.

I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.

Passer godt til

Salat

Okse

Gris

Kalv

Fjerkræ

Ost

Tapas

Pizza

Pasta

Hygge

Drue Bobal
Årgang 2020
Servering 15-17 °C
Gemme potentiale 5-8 år fra høståret
Alkohol 13,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
149,95DKK
6 fl. pr. stk.
99,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93-94 Point

Houlberg

92 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

91+ Point

Robert Parker

90 Point

Vinbladet

Bestil inden

12 timer 41 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter