



Poggio Maru Negroamaro Salento IGP 2020
Gør plads for verdens største Negroamaro... sensationen Poggio Maru!
Vi har i hvert fald ALDRIG smagt mage til voluminøs, luksuriøs powervin på signaturdruen fra den italienske støvlehæl, Apulien!
Er du til Amarone, Zinfandel og bløde powervine som fx Il Rabdomante? Så er det lige her, du skal stige på…
Poggio Marus 16,5 % alkoholtunge flagskib er resultatet af en nærmest uhyggelig streng selektion af topdruer fra 60 år gamle buskvine… Og af en ekstravagant forkælelse på flere typer egetræsfade!
Server den som meditationsvin eller rundt om grillen, når venner og familie for alvor skal have én på opleveren!
Nyd den som meditationsvin eller til steaks, barbeque, lam, vildt, julemad, simreretter og lagrede oste. Server ved 15-17°C
Hvordan smager Poggio Maru Negroamaro Salento IGP 2020?
I glasset mørk lilla, næsten sort som graven...! Næsen er rig og kompleks til den helt store og glimtende guldmedalje med oceaner af mørke kirsebær, sort peber, kanel, vanilje og ristede kaffebønner… I munden om muligt endnu mere imponerende! FED, smooth og eminent koncentreret med en velkrydret, pulserende powerfrugt, der sender strømme af velbehag rundt i hele sanseapparatet…. Minutlang eftersmag med luksuriøse fadkrydderier og elegant tanniner. Vanvittig flot syditaliener! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Poggio Maru Negroamaro Salento IGP 2020 passer godt til...
Hvordan er Poggio Maru Negroamaro Salento IGP 2020 fremstillet?
Topvinmageren Alessandro Michelon laver sit Poggio Maru-flagskib på 100% Negroamaro, som håndhøstes fra 60 år gamle og fritstående ”Alberelli-buskvine" i Apulien, også kendt som ”Italiens Støvlehæl”.
De små og super-smagsintense druer er ladet med så megen power, at gæringen banker alkoholprocenten op på imponerende 16,5%. Vinen modner på et luksuriøst mix af små franske barriques, mellemstore tonneaux-fade og store traditionelle botti-fade. Resultatet byder på et enestående mix af power og krydret kompleksitet – den største Negroamaro, vi endnu har smagt!
Druer
NegroamaroOm Cevico

Sashy Chardonnay, Zealy Sauvignon Blanc, Galante, Poggio Siresa Ripasso og Poggio Maru Negroamaro...
Cevico fra Emilia Romagna står bag en perlerække af Supervins mest populære vine!
Dertil kommer, at Terre Cevico står bag Lambruscos nok bedste og mest præmierede vinhus, Medici Ermete.
Emilia Romagna hyldes ofte som Italiens spisekammer, da det er i denne nordøstitalienske region, vi finder verdensberømte specialiteter som parmaskinke, parmesanost, balsamico og lambrusco.
Med afsæt i dette gastronomiske paradis har Terre Cevico siden opstarten i 1962 etableret sig blandt Støvlelandets vigtigste vinproducenter med eksport til 69 lande verden over.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage
Allergener











