
Pita Sauvignon Blanc Rueda 2019
Er det new zealandsk Sauvignon Blanc, vi kan dufte? Eller er det mon Sancerre?
Nej, det er Sauvignon Blanc fra Spanien… Ja, den er god nok. Nærmest umulig at gætte, for vinen emmer af New Zealands friske, sprøde og herligt hyldeblomstduftende stil kombineret med en flot mineralitet ala. den, du finder i Loire. To verdener krydser hinanden i en nydelsesfuld vinoplevelse, der nærmest skriger på en gentagelse!
I Rueda har de nemlig godt styr på den aromatiske frugtbombe, der lægger krop til en virkelig flot vin i glasset… En lækker overraskelse med anmeldelser, der siger wauw, når man kigger på prisniveauet!
Anbefales til lette retter, fisk og skaldyr, lyst kød og frisk gedeost. Serveres ved 8-10 ° C.
Bag vinen står den ambitiøse winemaker Emilio J. Pita, som har ønologstudier i Bordeaux samt arbejdserfaring fra USA og New Zealand med sig i bagagen.
I dag er han hjemme i Rueda, hvor han har bragt ekstra dynamik og ambitioner til familiens 27 hektar store vingård. Klima og jordbund giver perfekte modningsbetingelser for Verdejo, som er Dominio de Verderrubís hovedfokus, men de prøver også kræfter med Sauvignon Blanc, som de formår at tæmme med stor dygtighed.
Kerneværdier er terroir, økologi og bæredygtighed, hvilket giver vine med sjælden friskhed og energi.
Hvordan smager Pita Sauvignon Blanc Rueda 2019?
En lys gul farve i glasset med et skovgrønt skær. Næsen lokker med sine aromaer af citron, grøn lime og grapefrugt, der suppleres af intense noter af stikkelsbær og hyldeblomst. Dryppende af saftighed og dugfrisk frugt med en glasklar og let røget mineralsk, ’’sancerresk’’ afslutning. Det bliver et stort ja tak til denne smagfulde tørstslukker med en friskhed og smag, der bliver hængende på tungen i lang tid! Drik nu eller gem 4-5 år fra høståret.
Pita Sauvignon Blanc Rueda 2019 passer godt til...
Om Viñedos Verderrubi
Bag vinen står den ambitiøse winemaker Emilio J. Pita, som efter ønologstudier i Bordeaux har lavet vin på verdensberømte adresser som Cloudy Bay i New Zealand og Newton i Napa Valley.
Det siger vist alt om niveauet, at Decanter Magazine hylder Emilio J. Pita for én af Ruedas fem bedste hvidvine. Familien har altid været drueavlere, og allerede som helt ung eksperimenterede Emilio med at lave vin af familiens druer. Siden tog han nattoget til Bordeaux, hvor han lærte sig fransk og endte med at tage ønologeksamen på Universitetet i Bordeaux under den berømte hvidvinsprofessor Denis Dubourdieu. Den dygtige Emilio blev så hyret som winemaker for luksusgruppen LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), for hvem han nåede at lave vin hos Newton Vineyards i Napa Valley Califonien samt hos Cloudy Bay i New Zealand.
Siden 2010 har Emilio været hjemme i Rueda, hvor han udlever sin drengedrøm med en lille serie forrygende topvine fra familiens 27 hektar. Klima og jordbund giver perfekte modningsbetingelser for Verdejo, som er Dominio de Verderrubís hovedfokus. Kerneværdier er terroir, økologi og bæredygtighed, hvilket giver vine med sjælden friskhed og energi!
Kerneværdier er terroir, økologi og bæredygtighed, hvilket giver vine med sjælden friskhed og energi.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage