
Picaro 2016, Dominio del Aguila
Dominio Del Àguila er den helt nye stjerne i Ribera Del Duero. Husets første vin, Canta La Perdiz, scorede i 2013 årgangen 98 Point hos Robert Parkers Wine Advocate - foran alle de etablerede kultnavne i det berømte område.
Et nyt vineventyr fra 2010, startet af Jorge og Isabel - Vinhuset er så nyt, at priserne, trods de vanvittige anmeldelser, endnu ikke er stukket af - og det udnytter vi til fulde!
Med to års kældererfaring fra Romanee-Conti, Bourgogne-huset kendt for at sælge verdens dyreste vine, og Ribera del Duero kundskaber fra Vega Sicilia, er Jorge fra Dominio del Àguila mere end rustet til at lave førsteklasses vin.
I 2010 fulgte han sammen med kæresten drømmen om at starte sit eget vinbrug, og de købte sammen Dominio Del Águila.
Huset råder over 35 hektar i Ribera del Duero. Heraf er 5 hektar "unge" vinstokke, som Jorge kalder dem, når de er under 50 år gamle.
Picaro er primært lavet af økologiske Tempranillo druer, fra ældgamle vinstokke. Det helt særlige er, at marken står på en nordvendt skråning.
Mørk, næsten sort farve med en lilla kant. Pícaro har en frisk ung duft med kirsebær og en smule fad.
Smagen er intens med tydelige frugtnoter. Her hersker igen kirsebær, men også blåbær og en smule peber. En yngre vin, som vokser i glasset, for hvert eneste sekund.
Dekanter gerne flasken en time eller to før brug, og nyd den helt rene frugt med flotte møre kødretter. Gerne okse eller kalv.
Picaro 2016, Dominio del Aguila passer godt til...
Om Dominio del Aguila

Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage