



Pago del Vicario Syrah Monagos 2016
Kraftig, knaldsort og eminent krydret… hvilken kælderskat af en Syrah! Fra et terroir så unikt, at den spanske vingård er tildelt sin helt egen appellation, kommer Pago del Vicarios flotte Syrah Monagós.
En sjælden, grænsende til hemmelig topvin der gennem årene er kun yderst sparsomt, men imponerende flot anmeldt. Vinen er i den aktuelle årgang 2016 set til priser op mod 200 kr, men vi har indkøbt en unik kælderrest og kan nu sælge til en pris, hvor kvaliteten klart overtrumfer alle forventninger.
Vi taler altså et ægte spansk powerhouse med imponerende frugtfylde og op mod 15 % alkohol... Hele herligheden forkælet 12 måneder på franske og amerikanske egetræsfade. En kvalitetsrødvin i skøn balance!
……
Nyd den til saftige steaks, lam, BBQ, pulled pork, vildtkøb og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Pago del Vicario Syrah Monagos 2016?
Ved ophældningen nærmest blæksort med et svagt brombærlilla skær… Næsen lover stor, fadkrydret Syrah med koncentreret duft af violer, brombær, cassis, blommer og engelsk lakrids, der løftes med komplekse noter af kokos, læder, vanilje, kaffe, røget kød, cedertræ og endda lidt trøfler... Vinen lægger sig fed og fyldig på tungen, hvor krydderier og frugt smelter sammen til en saftig helhed med et utal af fine nuancer. Eftersmagen hænger imponerende flot ved i afslutningen, hvor et tørt aftryk fra tannnerne nærmest tigger om et saftigt stykke kød… Fremragende Syrah. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Pago del Vicario Syrah Monagos 2016 passer godt til...
Om Pago Del Vicario
Producenten Pago del Vicario ligger på den centralspanske højslette nær byen Ciudad Real, ca. 200 km syd for Madrid. Klimaet er ekstremt kontinentalt med lav nedbør, masser af sol og vilde temperaturudsving mellem dag og nat samt sommer og vinter. Den ekstreme sommervarme modereres gunstigt af markernes beliggenhed i 600 meters højde samt mild indflydelse fra et nærliggende vandreservoir. Her høstes druerne om natten og i de tidlige morgentimer, hvor de bedst bevarer deres naturlige friskhed og aromatiske finesse. I vineriet arbejder Pago del Vicario med separat høst og vinificering for hver enkelt druesort, og modningen foregår på en blanding af franske, amerikanske og østeuropæiske egetræsfade. Winemaker siden 2002 er den dygtige catalonier Susana Lopez Mendiondo, som er uddannet ønolog fra det polytekniske universitet i Madrid.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold