



Nassos Priorat 2018
På fransk hedder druen Grenache. På spansk hedder den Garnacha. Vi hænger os ikke i navnet, for det smager hammergodt!
En lækker Rhône-inspireret vin krydret med et spansk touch! Whats not to like?
Er dette mon Priorats svar på Châteauneuf-du-Pape? Man kunne nemt komme til at få den tanke i mødet med vinen fra ’’Spaniens bedste winemaker (2013)’’.
Hvordan smager Nassos Priorat 2018?
Kirsebærrød farve i glasset. Næsen charmerer med sin solkyssede mørke bærfrugt; et virvar af kirsebær, skovbær og brombær flyver rundt og rammer næsen. Frugten suppleres af lækre noter af chokolade, lakrids, mokka og søde krydderier fra fadet, der forsyner vinen med en tilpas tyngde. Et strejf af balsamico og urter kan anes, ligesom vinen slutter let mineralsk af. Drik nu eller gem 5-8 år fra høståret.
Nassos Priorat 2018 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener