
Mustiguillo Smagekasse
Sjældnere end et skudår...
De 6 økologiske Mustiguillo-vine med høje ratings fra Robert Parker kappes normalt om at gå udsolgt først. Der bliver derfor rift om hver af de 36 kasser med 4 rødvine og 2 hvidvine, som vi for første og formentlig sidste gang nu har samlet i den ultimative Mustiguillo Smagekasse!
Alene én af flaskerne koster normalt 999,00 kr. Det sjældne kultvinsflagskib Quincha Corral laves kun i sjældne topår og har alligevel været Spaniens bedste - fire gange!
I kassen finder du også Ribera del Dueros værste skræk, Finca Terrerazo. To gange Spaniens bedste rødvin og udsolgt på ned til 22 minutter.
På hvidvinssiden kan du ikke mindst glæde dig til at sætte tænderne i smørlækre, fadlagrede og kalkmineralske Finca Calvestra - bourgognedræberen med op til 94 point.
Smagekassen indeholder:
RØDVINE
1 fl. Mustiguillo Quincha Corral Vino de Pago Bobal 2019 - Læs mere her
“97-98 point. BINGO” - Houlberg
"97 points." - Guía Proensa
”96 points. Full, long, persistent” - Guía Peñin
"96 point. Mesterværk i balance” - Din VinGuide
"95 points. Bravo! Could this be the finest Quincha Corral yet?” – Robert Parker
1 fl. Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2021 - Læs mere her
"95 point. I sit livs topform” – WineWherever
”94+ points. It has lots of elegance” - Robert Parker
1 fl. Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2021 - Læs mere her
"92 point. Serious, balanced and fresh” - Robert Parker
"92 point. Jeg er kæmpe fan af Mustiguillo Mestizaje” - Mad & Monopolet
1 fl. Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Bobal 2021 - Læs mere her
"92 point. This is what Bobal can be" - Robert Parker
“92 point. Spansk vin, som fungerer utrolig godt” - Mad & Monopolet
HVIDVINE
1 fl. Mustiguillo Finca Calvestra Merseguera 2021 - Læs mere her
"94 point. Det er ikke Bourgogne, men minder om det og det smager fantastisk!" - Mad & Monopolet
"93 point. UGENS BEDSTE VIN... nærmest lidt burgundisk i udtrykket” - Din VinGuide
”92 point. Smoky and spicy” – Robert Parker
1 fl. Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Cuvée No 1 2022 - Læs mere her
"92 point. Intet risky over denne vin fra Mustiguillo” - WineWherever
"91 point. Tager dig direkte til hjertet af Barcelona" - Mad & Monopolet
"90 point. Mediterranean and juicy” - Robert Parker
Om Bodegas Mustiguillo

Hvis Noma lavede vin i Spanien…
René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!
I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!
Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).
Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.
Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.
Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).
Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!
I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.
I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.
Vindata
Producent
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage