



Markowitsch Sauvignon Blanc 2022
Fantastisk nyhed for dig der elsker læskende sprød og aromatisk Sauvignon Blanc – knap så god en nyhed for de New Zealandske vinproducenter… Her er value og høj kvalitet til sidste dråbe!
Fra sit cutting edge vineri i Carnuntim laver Gerhard Markowitsch en imponerende serie af vine på et væld af forskellige druesorter – hans Pinot Noir Reserve har slået Romanée Conti i blindsmagning og sidste år scorede hans Merlot 100 points sammen med bl.a. Château Figeac og Sassicaia. Og så har vi ikke engang berørt hvidvinene endnu…
Denne Sauvignon Blanc er vidunderligt aromatisk med stikkelsbær og hyldeblomst i fuldt flor. Gerhards hemmeligt touch er, at han lader 10 % af vinen gære og modne på egetræsbarriques for at give et ekstra lag af kompleksitet til vinen. Fremragende Sauvignon Blanc og vi jubler over endnu en tilføjelse til Østrigs stærkeste vinportefølje!
.....
Vinen er oplagt som en lækker aperitif på terrassen, men kan med fordel sættes til alle former for fisk og skaldyr, fjerkræ, asparges, salater, tapas samt milde oste. Serveres ved 8-10°C
Hvordan smager Markowitsch Sauvignon Blanc 2022?
Vinen er strågul med limegrønne reflekser i glasset. Alt imens du hælder vinen i glasset vil du fra første færd mærke den guddommelige duft af Sauvignon Blanc, der stiger til vejrs. Intens og aromatisk med Granny Smith-æbler, citrongræs, nektariner, lime, stikkelsbær og hyldeblomst. I munden er vinen vibrerende frisk og sprød med en imponerende frugtbalance og harmoni. Saftige doughnutferskner og lidt milde krydrede noter titter frem i den lange finish, der slutter af med en lækker mineralsk note. Pas på Sancerre og New Zealand – Markowitsch er landet med ny Sauvignon Blanc og det smager hammergodt! Drik nu eller gem 4-5 år fra høståret.
Markowitsch Sauvignon Blanc 2022 passer godt til...
Om Markowitsch

Kongen af Carnuntum. Punktum. Gerhard Markowitsch er den geniale østrigske winemaker, der med sin serie af mirakuløse rødvine har sat den 900 hektar lille vinregion Carnuntum på verdenskortet.
Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog den unge og ambitiøse Gerhard i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” i Falstaff Magazin.
Et gennembrud af episke dimensioner fulgte, da en østrigsk lilleput nedlagde en burgundisk kæmpe: en Pinot Noir Reserve fra Gerhard Markowitsch bankede Romanée-Conti La Tache i en blindsmagning! Begivenheden chokbølger igennem hele vinverdenen... en ny stjerne var født!
Fra selvsamme terroirs som nævnte Reserve-flagskib (nærmere bestemt fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein) laver Markowitsch en billigere Pinot Noir, der er så god og godt anmeldt, at man må skamme sig fælt ved at bruge betegnelsen basisvin!
Men for Østrigs bedste rødvinsproducent stopper festlighederne ikke ved Pinot Noir… Fra sit cutting edge-vineri i Göttlesbrunn lancerer Markowitsch den ene topanmeldte pragtrødvin efter den anden: fra Bordeaux- og Bolgheri-inspirerede kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) til østrigske specialiteter på St-Laurent, Blaufränkish og Zweigelt. Glemte vi de hvide Grüner Veltliner Alte Reben og Meursault-dræberen Chardonnay Schüttenberg? 90+ point over hele linjen…
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener