
Markowitsch Redmont 2016
Lille kælderrest af den snart 8 år gamle topvin Redmont fra 100-point-stjernen Gerhard Markowitsch.... Meget få flasker!
Elsker du supertoscanere, så syd dig ikke for den østrigske enkeltmarksvin Redmont!
Kundefavoritten booster de lokale druefavoritter Blaufränkisch og Zweigelt med international ”Schwung” fra den franske topdrue Merlot... Genialt iscenesat af Østrigs bedste rødvinsproducent, Gerhard Markowitsch.
I glasset venter en ægte terroirvin, som er opkaldt efter det røde grus på den sydvendte vinmark Rothenberg, og som Gerhard i kælderen forkæler 16 måneder på kostbare franske barriquefade.
På bundlinjen en forbløffende powerfuld, kompleks og fadkrydret rødvin – der til prisen driver tykt gæk med alle rivalerne fra Toscana.
Nyd den til steaks lam, vildt, and, simreretter og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C
Hvordan smager Markowitsch Redmont 2016?
Ved opskæninkningen dyb kirsebærrød med et lilla skær nær glassets kant. Næsen lokker koncenreret med duft af violer, kirsebær, solbær, nyslået græs, mynte, sort peber chokolade og tobak. I munden fed og intens bærfrugtig med en charme og gennemslagskraft, der grænser til oversøiske niveauer. Lang og flot krydret finish med mineralsk friskhed og fine, urtekrydrede tanniner. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Om Markowitsch

Kongen af Carnuntum. Punktum. Gerhard Markowitsch er den geniale østrigske winemaker, der med sin serie af mirakuløse rødvine har sat den 900 hektar lille vinregion Carnuntum på verdenskortet.
Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog den unge og ambitiøse Gerhard i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” i Falstaff Magazin.
Et gennembrud af episke dimensioner fulgte, da en østrigsk lilleput nedlagde en burgundisk kæmpe: en Pinot Noir Reserve fra Gerhard Markowitsch bankede Romanée-Conti La Tache i en blindsmagning! Begivenheden chokbølger igennem hele vinverdenen... en ny stjerne var født!
Fra selvsamme terroirs som nævnte Reserve-flagskib (nærmere bestemt fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein) laver Markowitsch en billigere Pinot Noir, der er så god og godt anmeldt, at man må skamme sig fælt ved at bruge betegnelsen basisvin!
Men for Østrigs bedste rødvinsproducent stopper festlighederne ikke ved Pinot Noir… Fra sit cutting edge-vineri i Göttlesbrunn lancerer Markowitsch den ene topanmeldte pragtrødvin efter den anden: fra Bordeaux- og Bolgheri-inspirerede kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) til østrigske specialiteter på St-Laurent, Blaufränkish og Zweigelt. Glemte vi de hvide Grüner Veltliner Alte Reben og Meursault-dræberen Chardonnay Schüttenberg? 90+ point over hele linjen…
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage