Markowitsch Prellenkirchen Weissburgunder 2022

Markowitsch Prellenkirchen Weissburgunder 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“93 points. Juicy, complex, fine spice, ripe Jonagold apple, mineral, delicate tannin, pear fruit in the back taste, lively food companion." - Falstaff
Weissburgunder, der får dig til at sige WOW!
De fleste kender Weissburgunder-druen under navnet Pinot Blanc fra især Alsace, Alto Adige og Tyskland, der er bannerførere for druesorten, som er det yngste medlem af Pinot-familien. Men en af de flotteste eksemplarer vi nogensinde har smagt, kommer fra den østrigske ”kongen af Carnunumtum”, Gerhard Markowitsch.
Gerhard Markowitsch laver sit nye Pinot Blanc-flagskib på håndhøstede druer fra kalkstensholdige, perfekt sydvendte og Erste Lage-klassificerede Ried Spitzerberg lige nord for landsbyen Prellenkirchen. Her står tudsegamle 55 år gamle vinstokke med rødderne dybt plantet i den kalkholdige jordbund, hvorfra den suger mineralske salte op.
Gerhard lader den delikate most spontangære på både betonæg og egetræsfade, hvor den også yderligere modner i 10 måneder efter endt gæring. Det er med til at give vinen en cremet fylde som burgundisk Chardonnay kombineret med en mineralsk Grand Cru Riesling. Helt formidabel Pinot Blanc, der høster fornemme 93 points ved Falstaff.
Smagenote
Markowitsch ”Prellenkirchen” præsenterer sig med en sart lys strågul farve… Kølig, elegant og mineralsk næse med frugtsaftige noter af saltet grapefrugt, pære, frisk lime, mango, honningmelon og nektariner, der gemmer på en spændende mineralsk undertone af våde sten og lidt mandler… I munden er vinen herligt cremet takket være den fornemme modning på både egetræsfade og betonæg. Bag den cremede frugtfylde gemmer sig veloplagte frugtnuancer af æbler, mango, pære samt en lille honningnote! Læskende og mundrensende mineralsk finish med en dejligt kalket undertone… Pragtfuld Pinot Blanc fra en af Østrigs bedste vinmagere! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Anmeldelser af Markowitsch Prellenkirchen Weissburgunder 2022
93/100 Falstaff
“Medium yellow-green, silver-coloured reflections. Subtle blossom honey, underlaid with spices, delicate of marzipan, a hint of mango. Juicy, complex, fine spice, ripe Jonagold apple, mineral, delicate tannin, pear fruit in the back taste, lively food companion."
Nyd den til delikate retter som salater, fisk og skaldyr, fjerkræ, omelet, grøntsagsretter samt cremede oste. En glimrende aperitif. Server ved 8-12°C.
Vinen er fremstillet på 100 % Weisburgunder (også kendt som Pinot Blanc), der håndhøstes fra 55-år gamle enkeltmark med det mundrette navn Spitzerberg. Efter høsten bliver den friske druer nænsomt presses i vineriet, hvor den delikate most får lov til at spontangære på både betonæg og egetræsafde, hvor den også yderligere modner i 10 måneder efter endt gæring.
Om Markowitsch
Kongen af Carnuntum. Punktum. Gerhard Markowitsch er den geniale østrigske winemaker, der med sin serie af mirakuløse rødvine har sat den 900 hektar lille vinregion Carnuntum på verdenskortet.
Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog den unge og ambitiøse Gerhard i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” i Falstaff Magazin.
Et gennembrud af episke dimensioner fulgte, da en østrigsk lilleput nedlagde en burgundisk kæmpe: en Pinot Noir Reserve fra Gerhard Markowitsch bankede Romanée-Conti La Tache i en blindsmagning! Begivenheden chokbølger igennem hele vinverdenen... en ny stjerne var født!
Fra selvsamme terroirs som nævnte Reserve-flagskib (nærmere bestemt fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein) laver Markowitsch en billigere Pinot Noir, der er så god og godt anmeldt, at man må skamme sig fælt ved at bruge betegnelsen basisvin!
Men for Østrigs bedste rødvinsproducent stopper festlighederne ikke ved Pinot Noir… Fra sit cutting edge-vineri i Göttlesbrunn lancerer Markowitsch den ene topanmeldte pragtrødvin efter den anden: fra Bordeaux- og Bolgheri-inspirerede kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) til østrigske specialiteter på St-Laurent, Blaufränkish og Zweigelt. Glemte vi de hvide Grüner Veltliner Alte Reben og Meursault-dræberen Chardonnay Schüttenberg? 90+ point over hele linjen…