
Markowitsch Grüner Veltliner Alte Reben 2023 ØKO
A textbook example of how Grüner Veltliner from Carnuntum tastes. Serious, spicy and concentrated. Advanced ripeness, which brings complexity, balance and length. Fine and tightly-woven finish. – Gerhard Markowitsch
Gerhard Markowitsch går “Grand Cru”!
Tro os… Du har ikke oplevet Grüner Veltliner fuldt ud, før du får dette østrigske paradeeksempel i glasset!
Vi taler om Carnuntum-regionens nok flotteste ”Cru-flagskib” med navn efter sine op til 35 år gamle vinstokke.
100-point-stjernen Gerhard Markowitsch forkæler sin topvin i burgundisk stil med delvis gæring og modning på egetræsfade, hvor kontakten med de fine gærrester gør teksturen og smagsoplevelsen ekstra cremet og lækkert!
Det her er verdensklasse-Grüner lige efter drejebogen! Seriøs, frisk og peberkrydret, vidunderligt koncentreret i frugten og med helt utrolige 14,1 % alkohol i den nye 2023-årgang er der lagt op til fylde og frugtrigdom som i en stor Meursault.
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, sushi, asiatiske retter, fjerkræ, wienerschnitzel og grillet grønt samt nøddeagtige oste. Nyd vinen ved 10-12°C.
Hvordan smager Markowitsch Grüner Veltliner Alte Reben 2023 ØKO?
Ved ophældningen smukt vibrerende og sart gylden i glasset… Næsen lover stor Grüner Veltliner med et strejf af seriøs bourgogne! Hvid peber, hvide blomster, gule æbler, hvid peber, mandarin, saltet grapefrugt, stikkelsbær og mango begejstrer og giver plads til delikate fadkrydderier af smør, nødder og lemon curd... På tungen lækker fed og cremet med årgangens enorme frugtpower, der smukt suppleres af mineralsk friskhed og vaniljekrydderi. Eftersmagen er stor og mægtig – med en intensitet du kun finder fra gamle vinstokke plantet i et ekstraordinært terroir. Great, great Grüner! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Smagenoter
Flintesten
Grapefrugt
Hvid peber
Mango
Stikkelsbær
Markowitsch Grüner Veltliner Alte Reben 2023 ØKO passer godt til...
Hvordan er Markowitsch Grüner Veltliner Alte Reben 2023 ØKO fremstillet?
Alte Reben 2023 er fremstillet på 100% Grüner Veltliner, som Gerhard Markowitsch håndhøster fra op til 35 år gamle vinstokke i Carnuntum. Markowitsch håndplukker ekstra modne druer fra en skråning med løss. 80% af mosten gærer med frugtbevarende temperaturstyring ved 20°C på ståltank, mens de resterende 20% opnår lækker krydret kompleksitet ved gæring på 228 liters burgundiske egetræsfade. Vinen modner igen på stål og egetræsfade, hvor kontakten med de fine gærrester fuldender hvidvinen med lækker cremet fylde.
Druer
Grüner VeltlinerOm Markowitsch

Kongen af Carnuntum. Punktum. Gerhard Markowitsch er den geniale østrigske winemaker, der med sin serie af mirakuløse rødvine har sat den 900 hektar lille vinregion Carnuntum på verdenskortet.
Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog den unge og ambitiøse Gerhard i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” i Falstaff Magazin.
Et gennembrud af episke dimensioner fulgte, da en østrigsk lilleput nedlagde en burgundisk kæmpe: en Pinot Noir Reserve fra Gerhard Markowitsch bankede Romanée-Conti La Tache i en blindsmagning! Begivenheden chokbølger igennem hele vinverdenen... en ny stjerne var født!
Fra selvsamme terroirs som nævnte Reserve-flagskib (nærmere bestemt fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein) laver Markowitsch en billigere Pinot Noir, der er så god og godt anmeldt, at man må skamme sig fælt ved at bruge betegnelsen basisvin!
Men for Østrigs bedste rødvinsproducent stopper festlighederne ikke ved Pinot Noir… Fra sit cutting edge-vineri i Göttlesbrunn lancerer Markowitsch den ene topanmeldte pragtrødvin efter den anden: fra Bordeaux- og Bolgheri-inspirerede kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) til østrigske specialiteter på St-Laurent, Blaufränkish og Zweigelt. Glemte vi de hvide Grüner Veltliner Alte Reben og Meursault-dræberen Chardonnay Schüttenberg? 90+ point over hele linjen…
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold