Markowitsch Grüner Veltliner Alte Reben 2020
Markowitsch Grüner Veltliner Alte Reben 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Ny årgang af altid udsolgte Alte Reben!
Ældgamle vinstokke og burgundisk inspireret fadlagring er to af hemmelighederne bag en af verdens bedste hvidvine på den østrigske signaturdrue, Grüner Veltliner.
Gerhard Markowitsch demonstrerer med sit dugfriske paradeeksempel på en Grüner Veltliner, at kåringen hos Falstaff som Østrigs bedste winemaker er alt andet end tilfældig. Wauw!
Smagenote
Allerede ved opskænkningen frister hvidvinen klar gylden med et ungt grønt skær… Næsen følger perfekt op med koncentreret og smukt detaljeret duft af fuldmodne æbler, grapefrugt, stikkelsbær og mango, der gemmer på fine strejf af knust hvid peber og delikate fadkrydderier... Vinen lægger sig fed og cremet på tungen, hvor frugtsmagen fremtræder med den ekstra intens og kompleksitet, du kun finder fra gamle vinstokke plantet i et ekstraordinært terroir. Lang finish med strejf af smør, honningmelon, hvid peber og vanilje. Fremragende Grüner! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Markowitsch Grüner Veltliner Alte Reben
93/100 A La Carte (2018)
“Light color, intense nose, herbs, melon, rancio, kumquat, full-bodied wine, balanced texture, fruity finish, delicate melting, spicy-piquant finish.”
92/100 Falstaff (2018)
”Medium green yellow, silver reflections. Fresh apple, a hint of ring lottery, delicate meadow herbs, tobacco nuances. Strong, juicy, elegant apricot note, fine acid curve, appears relatively light-footed, a versatile accompaniment to dishes.”
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ, wienerschnitzel med grønærter, milde asiatiske retter samt nøddeagtige oste. Nyd vinen ved 10-12°C.
Alte Reben 2020 er fremstillet på 100% Grüner Veltliner fra op til 35 år gamle vinstokke i Carnuntum. Markowitsch håndplukker ekstra modne druer fra en skråning med løss. 80% af mosten gærer med frugtbevarende temperaturstyring ved 20°C på ståltank, mens resten opnår kkrydret kompleksitet ved gæring på 228 liters burgundiske egetræsfade. Vinen modner igen på stål og egetræsfade, hvor kontakten med de fine gærrester fuldender hvidvinen med lækker cremet fylde.
Om Markowitsch
Kongen af Carnuntum. Punktum. Gerhard Markowitsch er den geniale østrigske winemaker, der med sin serie af mirakuløse rødvine har sat den 900 hektar lille vinregion Carnuntum på verdenskortet.
Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog den unge og ambitiøse Gerhard i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” i Falstaff Magazin.
Et gennembrud af episke dimensioner fulgte, da en østrigsk lilleput nedlagde en burgundisk kæmpe: en Pinot Noir Reserve fra Gerhard Markowitsch bankede Romanée-Conti La Tache i en blindsmagning! Begivenheden chokbølger igennem hele vinverdenen... en ny stjerne var født!
Fra selvsamme terroirs som nævnte Reserve-flagskib (nærmere bestemt fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein) laver Markowitsch en billigere Pinot Noir, der er så god og godt anmeldt, at man må skamme sig fælt ved at bruge betegnelsen basisvin!
Men for Østrigs bedste rødvinsproducent stopper festlighederne ikke ved Pinot Noir… Fra sit cutting edge-vineri i Göttlesbrunn lancerer Markowitsch den ene topanmeldte pragtrødvin efter den anden: fra Bordeaux- og Bolgheri-inspirerede kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) til østrigske specialiteter på St-Laurent, Blaufränkish og Zweigelt. Glemte vi de hvide Grüner Veltliner Alte Reben og Meursault-dræberen Chardonnay Schüttenberg? 90+ point over hele linjen…