
Markowitsch, Grüner Veltliner 2018
Det er lette og sprøde hvidvine som denne, med klassiske noter af grønne æbler, gul mirabelle og hvid peber, der har gjort Grüner Veltliner til en verdenssucces.
Gerhard Markowitsch’ populære Grüner Veltliner er ganske enkelt slubrende lækker...
Anbefales til salater, dampede fisk og skaldyr, sushi, crudités og lette tapas. Nyd ved: 8-10°C.
Carnuntum er i dag kendt for ambitiøse, sensationelt frugtige og dog elegante rødvine med modne tanniner - og ingen leverer varen bedre end Gerhard Markowitsch. Men glem endelig ikke, at Markowitsch også producerer fremragende hvidvine på Grüner Veltliner og Chardonnay!
Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog han i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” (Falstaff Magazin).
Hvordan smager Markowitsch, Grüner Veltliner 2018?
Krystalklar med grønne nuancer. Næsen er frisk og aromatisk med granny smith æble, gul mirabelle, stikkelsbær, rygende flint og hvid peber. I munden frisk, sprød og læskende med lys og liflig frugt, der suppleres af saltet mineralitet, grapeskræl og hvid peber i den appetitvækkende finish. Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Om Markowitsch

Kongen af Carnuntum. Punktum. Gerhard Markowitsch er den geniale østrigske winemaker, der med sin serie af mirakuløse rødvine har sat den 900 hektar lille vinregion Carnuntum på verdenskortet.
Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog den unge og ambitiøse Gerhard i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” i Falstaff Magazin.
Et gennembrud af episke dimensioner fulgte, da en østrigsk lilleput nedlagde en burgundisk kæmpe: en Pinot Noir Reserve fra Gerhard Markowitsch bankede Romanée-Conti La Tache i en blindsmagning! Begivenheden chokbølger igennem hele vinverdenen... en ny stjerne var født!
Fra selvsamme terroirs som nævnte Reserve-flagskib (nærmere bestemt fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein) laver Markowitsch en billigere Pinot Noir, der er så god og godt anmeldt, at man må skamme sig fælt ved at bruge betegnelsen basisvin!
Men for Østrigs bedste rødvinsproducent stopper festlighederne ikke ved Pinot Noir… Fra sit cutting edge-vineri i Göttlesbrunn lancerer Markowitsch den ene topanmeldte pragtrødvin efter den anden: fra Bordeaux- og Bolgheri-inspirerede kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) til østrigske specialiteter på St-Laurent, Blaufränkish og Zweigelt. Glemte vi de hvide Grüner Veltliner Alte Reben og Meursault-dræberen Chardonnay Schüttenberg? 90+ point over hele linjen…
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage