
Lopez Cristobal Tinto Roble Ribera del Duero 2019
Guía Vinos Gourmet, et panel af TOP-sommelierer og vineksperter, smager hele 75 rødvine i den saftcharmerende og let fadkrydrede Roble-kategori...
Testvinder er López Cristóbal Tinto Roble 2019 med 93 point (samme score som berømte QS Quinta Sardonia fra puljen med laaaangt dyrere vine!)
Selvom Tinto Roble fra López Cristóbal blev kåret til Bedste Spanske Vin i 2011 er kvaliteten altså ikke blevet ringere - tværtimod: Vinstokkene er blevet ældre og Galo, der laver vinen, er blevet endnu dygtigere!
Forrygende frugtlæker Tempranillo med et krydret kys af egetræ... intet under, at rødvinen konstant er i restordre.
. Drik nu med let iltning, elller gem 4-5 år fra høståret.
Lopez Cristobal har de sidste tre år også løbet med sejren ved vores store vinfestival. Hver år kårer kunderne årets bedste vinkøb, og hvert år har Lopez Cristobal stået øverst på skamlen!
Nyd med fordel til et godt tapas bord fyldt med seranoskinke og gode oste.
Hvordan smager Lopez Cristobal Tinto Roble Ribera del Duero 2019?
En flot vin med en perfekt kombination af frugt og krydderier fra 3 måneder på helt nye egetræsfade. 95% Tempranillo er elegant afrundet med 5% Merlot... Dyb kirsebærrød farve med en dejlig kraftig og krydret duft af mørke bær... I munden frugtfyldig med intens smag af friskplukkede hindbær, brombær, urter og lakrids, der løftes til luksuriøse højder med smygende bløde silketanniner, ristede kaffebønner og vanilje fra fadet... Ribera del Duero Roble, når det er bedst. Mums!
Lopez Cristobal Tinto Roble Ribera del Duero 2019 passer godt til...
Om Lopez Cristobal

Bodegas Lopez Cristobal har rødder tilbage til 1930’erne, hvor Lopez-familien begyndte at avle druer fra egne marker. I 1982 vendte tiderne i Ribera del Duero, hvor området efter tusinder år med vindyrkning fik sin egen DO. Det var et populært område at boltre sig i for både unge og gamle vinmagere, der prøvede kræfter med vindyrkning på det højtbeliggende plateau, der gennemskæres af Douro/Duero-floden. Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, solgte i starten udelukkende sine egne druer til andre producenter, men drømmen var en dag selv at kunne lave vin. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, og hun bistod ham i forfølgelsen af drømmen.
I 1994 tog Santiago López et stort spring, da han etablerede et ambitiøst og visionært vineri med vinproduktion fra egne druer og marker. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere.
Lopez Cristobal råder over 70 hektarer med vinmarker fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro. Huset fremstiller en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine på Tempranillo-druen, der suppleres af lidt Merlot, Cabernet Sauvignon og ikke mindst den grønne drue Albillo, der må siges at være en kuriositet uden for området. Vinene er både elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera og placerer sig et sted midtimellem.
I dag fortsætter fader og søn med at producere kvalitetsvine i den frodige Duero-dal langs floden af samme navn, og de bestræber sig konstant på at være innovative og forbedre kvaliteten på deres vin uden at gå for meget på kompromis med traditionen.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage