
Lopez Cristobal Rosado Ribera del Duero 2021
Spansk Tempranillo-rosé fra blot 1 hektar lille enkeltmark…
Rødvinene fra Lopez Cristobal løb tidligere med al den internationale opmærksomhed. Efter husets kæmpe hvidvinssucces i 2019, der overrumplede alle, fik de blod på tanden og lancerede endelig en rosé i 2020.
En ny, mere moderne rosé, en atypisk vin i Ribera del Duero-sammenhæng, ikke mørk og heftig, men derimod lys, elegant og med en så flot mineralitet, at den banker selv den bedste Provence…
En imponerende debutvin fra Galo Lopez!
Tempranillo fra en anden side, end vi normalt ser den. Finesse, koncentration og mineralitet af andre dimensioner...
Kun få flasker – prøv den nu!
Nyd den solo som aperitif eller til tapas, fisk og skaldyr, sushi, fjerkræ, lyst kød, marinerede grøntsager og lette asiatiske retter. Servér ved 8-10°C
Hvordan smager Lopez Cristobal Rosado Ribera del Duero 2021?
En flot lys laksefarve i glasset. Imponerende åbning med et væld af bæraromaer, der hvirvler som blade op af glasset. Her er både jordbær, rabarber med fløde og friske hybenroser klar til at overvælde sanserne. Vinen fortsætter derudad med en flintet og let røget mineralitet. Fadet kommer også så småt på banen i form af krydderier som vanilje. Meget mere kompleks end ’’gennemsnitsroséerne’’. Velegnet som ledsager til alskens gastronomiske retter! En fremragende Cristobal-præstation – endnu engang! Drik nu eller gem 5-8 år fra høståret.
Lopez Cristobal Rosado Ribera del Duero 2021 passer godt til...
Om Lopez Cristobal

Bodegas Lopez Cristobal har rødder tilbage til 1930’erne, hvor Lopez-familien begyndte at avle druer fra egne marker. I 1982 vendte tiderne i Ribera del Duero, hvor området efter tusinder år med vindyrkning fik sin egen DO. Det var et populært område at boltre sig i for både unge og gamle vinmagere, der prøvede kræfter med vindyrkning på det højtbeliggende plateau, der gennemskæres af Douro/Duero-floden. Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, solgte i starten udelukkende sine egne druer til andre producenter, men drømmen var en dag selv at kunne lave vin. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, og hun bistod ham i forfølgelsen af drømmen.
I 1994 tog Santiago López et stort spring, da han etablerede et ambitiøst og visionært vineri med vinproduktion fra egne druer og marker. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere.
Lopez Cristobal råder over 70 hektarer med vinmarker fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro. Huset fremstiller en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine på Tempranillo-druen, der suppleres af lidt Merlot, Cabernet Sauvignon og ikke mindst den grønne drue Albillo, der må siges at være en kuriositet uden for området. Vinene er både elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera og placerer sig et sted midtimellem.
I dag fortsætter fader og søn med at producere kvalitetsvine i den frodige Duero-dal langs floden af samme navn, og de bestræber sig konstant på at være innovative og forbedre kvaliteten på deres vin uden at gå for meget på kompromis med traditionen.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener