



Lopez Cristobal Ribera del Duero Viracocha 2017
Ribera del Dueros største kultvine rykker en balle... og gør plads til Viracocha!
Ribera del Dueros nye sensation er opkaldt efter inkaernes herskergud... En mægtig, monumental og dog silkeagtig elegant Tempranillo fra hele 80 år gamle vinstokke på enkeltmarken Pago del Machín.
Dette absolutte must-try er en unik mikroproduktion fra 2 franske fade... 925 nummererede flasker i hver sin smukke gift box med eksklusivt ædeltræ i top og bund:
Lopez Cristobal-flagskibene Bagús og Selección har fået en Limited Edition-storebror, der allerede i sin premieårgang er snublende tæt på 100 point-perfektion!.
Nyd den til lam, saftige steaks, vildtretter, kraftige tapas samt lagrede, faste oste som fx Manchego. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Lopez Cristobal Ribera del Duero Viracocha 2017?
Vinen sejler fed og mørk kirsebærrød rundt i glasset… I næsen exceptionelt velduftende! En nærmest overvældende paraderække af sexede frugtaromaer tryllebinder og forfører allerede ved opskækningen dit sanseapparat… Fra nyplukkede røde blomster over skovjordbær i fløde til solmodne brombær, der hurtigt får selskab af lakrids, urter, tobak, ristede kaffebønner, kalket mineralitet og luksusvanilje. Wauw! Vinen lægger sig fløjlsblød til rette på tungen, med en næsten feminin finesse og elegance… indtil smagen pulserende udfolder sig med masser af power på drengen, eksotiske fadkrydderier og en næsten tårevædende rigdom på detaljer… Utvivlsomt i TOP5 blandt de største rødvine i Ribera del Duero… Velkommen Viracocha! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Lopez Cristobal Ribera del Duero Viracocha 2017 passer godt til...
Om Lopez Cristobal

Bodegas Lopez Cristobal har rødder tilbage til 1930’erne, hvor Lopez-familien begyndte at avle druer fra egne marker. I 1982 vendte tiderne i Ribera del Duero, hvor området efter tusinder år med vindyrkning fik sin egen DO. Det var et populært område at boltre sig i for både unge og gamle vinmagere, der prøvede kræfter med vindyrkning på det højtbeliggende plateau, der gennemskæres af Douro/Duero-floden. Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, solgte i starten udelukkende sine egne druer til andre producenter, men drømmen var en dag selv at kunne lave vin. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, og hun bistod ham i forfølgelsen af drømmen.
I 1994 tog Santiago López et stort spring, da han etablerede et ambitiøst og visionært vineri med vinproduktion fra egne druer og marker. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere.
Lopez Cristobal råder over 70 hektarer med vinmarker fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro. Huset fremstiller en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine på Tempranillo-druen, der suppleres af lidt Merlot, Cabernet Sauvignon og ikke mindst den grønne drue Albillo, der må siges at være en kuriositet uden for området. Vinene er både elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera og placerer sig et sted midtimellem.
I dag fortsætter fader og søn med at producere kvalitetsvine i den frodige Duero-dal langs floden af samme navn, og de bestræber sig konstant på at være innovative og forbedre kvaliteten på deres vin uden at gå for meget på kompromis med traditionen.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold