
Lopez Cristobal La Colorada Ribera del Duero 2019
Wow, sikke ord fra Decanter. Det spanske tophus Lopez Cristobal leverer her en ny stjerneoplevelse… Også årgangen i Ribera er kæmpestor!
Hvert år udvælger Decanter årets bedste vine ved en af de vigtigste vinkonkurrencer i verden – Lopez nyligt frigivne enkeltmarksvin La Colorada fik som en af de få lov til at blive en del af den eksklusive ’’klub’’ af vindere (2022).
Det kalkholdige og højtliggende terroir i 790 meter over havet giver vine med både mineralitet og friskhed. Power, fad og finesse smelter her sammen i en spansk storhedsoplevelse!
La Colorada er en vin i en kategori for sig… De 2 guldmedaljer viser hvorfor. En af de bedste spanske rødvine på markedet lige nu – fra skaberne af ’’DK’S bedste crianza-køb’’!
Nyd vinen til lam, oksekød, vildt, grill, tapas, and og osteanretninger. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Lopez Cristobal La Colorada Ribera del Duero 2019?
Intens kirsebærrød farve i glasset. Vinen folder sig selvsikkert ud med sine aromaer af tæt mørk frugt i form af saftmodne solbær og små, koncentrerede blåbær samt hints af rød frugt som ribs. Også balsamiconoter og et vaniljekrydret fadpræg får lov til at træde frem iblandt de mange lag af frugt. En kompleks og kødfuld vin, der er rig på frugtnuancer, mineralitet og krydderier – og ikke mindst uendelige mængder velsmag! Alt er bare stort på La Colorada. Drik nu eller gem 8-10+ år fra høståret.
Lopez Cristobal La Colorada Ribera del Duero 2019 passer godt til...
Om Lopez Cristobal

Bodegas Lopez Cristobal har rødder tilbage til 1930’erne, hvor Lopez-familien begyndte at avle druer fra egne marker. I 1982 vendte tiderne i Ribera del Duero, hvor området efter tusinder år med vindyrkning fik sin egen DO. Det var et populært område at boltre sig i for både unge og gamle vinmagere, der prøvede kræfter med vindyrkning på det højtbeliggende plateau, der gennemskæres af Douro/Duero-floden. Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, solgte i starten udelukkende sine egne druer til andre producenter, men drømmen var en dag selv at kunne lave vin. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, og hun bistod ham i forfølgelsen af drømmen.
I 1994 tog Santiago López et stort spring, da han etablerede et ambitiøst og visionært vineri med vinproduktion fra egne druer og marker. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere.
Lopez Cristobal råder over 70 hektarer med vinmarker fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro. Huset fremstiller en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine på Tempranillo-druen, der suppleres af lidt Merlot, Cabernet Sauvignon og ikke mindst den grønne drue Albillo, der må siges at være en kuriositet uden for området. Vinene er både elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera og placerer sig et sted midtimellem.
I dag fortsætter fader og søn med at producere kvalitetsvine i den frodige Duero-dal langs floden af samme navn, og de bestræber sig konstant på at være innovative og forbedre kvaliteten på deres vin uden at gå for meget på kompromis med traditionen.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Vægt
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Restsukker
Syreindhold