
Lopez Cristobal Bagus 2014 i trækasse
Enkeltmarksvinen Bagus fra Lopez Cristobal i Ribera del Duero er meget sjælden. Vinen laves kun i udvalgte år, og der produceres kun 3000 flasker.
Heldigvis kan vi sno ejer Galo Lopez om vores lillefinger - han er meget glad for Danmark! Derfor har vi fået tildelt en stor ekstralevering, til en ekstra god pris. Danmark får hele 35% af produktionen af 2014'eren.
Vi har haft 2 blindsmagninger af vinen - her i huset med kunder - og begge gange er Bagus 2014 kommet i top 3, blandt langt dyrere og mere berømte konkurrenter.
De 100% Tempranillo-druer kommer fra en lille mark 850 meter over havets overflade. Vinstokkene har en alder på 90 år. Vi snakker altså om vækstbetingelser, som de fleste ønologer kun får lov at drømme om.
Et urimelig lavt høstudbytte på 4 hl. pr. hektar giver en helt unik koncentration af smagsnuancerne. Til sammenligning er det gennemsnitlige høstudbytte i Spanien 25 hl. pr. hektar. Vi synes faktisk ikke at nedenstående ratings yder Bagus retfærdighed:
Attraktiv, dybsort farve med et ungt lilla strejf. Lokkende bouquet af mørke bær, læder og chokolade.
Smagen er kompleks med fuldfed frugt, noter af blåbær, blomme og et strejf af krydderi og vanilje. Indsmigrende, afrundet fad, velafbalanceret kompleksitet. Det er en smule svært ikke at blive forført.
Bør absolut dekanteres i god tid - den bliver bare bedre og bedre i glasset. Ung, men alligevel utrolig velsmagende. Du kan trygt gemme den 10 år mere i kælderen. Alk. 15%
En klar vinder til det fineste oksekød, du kan finde. Prøv også med lam eller krydrede retter.
Lopez Cristobal Bagus 2014 i trækasse passer godt til...
Om Lopez Cristobal

Bodegas Lopez Cristobal har rødder tilbage til 1930’erne, hvor Lopez-familien begyndte at avle druer fra egne marker. I 1982 vendte tiderne i Ribera del Duero, hvor området efter tusinder år med vindyrkning fik sin egen DO. Det var et populært område at boltre sig i for både unge og gamle vinmagere, der prøvede kræfter med vindyrkning på det højtbeliggende plateau, der gennemskæres af Douro/Duero-floden. Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, solgte i starten udelukkende sine egne druer til andre producenter, men drømmen var en dag selv at kunne lave vin. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, og hun bistod ham i forfølgelsen af drømmen.
I 1994 tog Santiago López et stort spring, da han etablerede et ambitiøst og visionært vineri med vinproduktion fra egne druer og marker. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere.
Lopez Cristobal råder over 70 hektarer med vinmarker fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro. Huset fremstiller en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine på Tempranillo-druen, der suppleres af lidt Merlot, Cabernet Sauvignon og ikke mindst den grønne drue Albillo, der må siges at være en kuriositet uden for området. Vinene er både elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera og placerer sig et sted midtimellem.
I dag fortsætter fader og søn med at producere kvalitetsvine i den frodige Duero-dal langs floden af samme navn, og de bestræber sig konstant på at være innovative og forbedre kvaliteten på deres vin uden at gå for meget på kompromis med traditionen.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage