Las Tierras de Javier Rodriguez Original Toro 2014
Las Tierras de Javier Rodriguez Original Toro 2014
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Bøllebank til Ribera-banden… Javier Rodriguez’ geniale Toro Original sætter fuld trumf på i 2014-årgangen, der overgår sig selv med vilde 96 point, endnu lækrere krydderi, endnu mere Tempranillo-power og en halvt procent ekstra alkohol. Glæd dig!
Topvinen er lavet på druer fra ældgamle Tempranillo bush-vines i Toro, smager som en eksplosivt aromatisk Ribera del Duero, og prisen er latterligt lav i forhold til kvaliteten.
En del af druerne kommer sågar fra såkaldte ”præ-phylloxera-planter”, der blev sat i jorden før vinlusens hærgen for mere end 100 år siden!
Et genialt smart-buy, hvis du holder af Ribera del Duero-vine.
Smagenote
I glasset meget mørk kirsebærfarvet – tenderende mod blæksort! Duften angriber næsen som en kolonne af krigeriske mørke bærfrugter med rygsækken fuld af de fineste eksotiske fadkrydderier... visne violer, solmodne brombær og svesker træder selvsikkert frem fulgt af lakrids, kokos, toffee mokka og vanilje. Vinen rammer tungen med forførende smoothness, inden den krydrede frugt folder sig bred og magtfuld ud i mundhulen. Fabelagtig Tempranillo-tonser, der træder af med forbløffende elegance og smagslængde... Si, Señor! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Las Tierras de Javier Rodriguez Original Toro 2014
96/100 Guía Vinos y Aceites
94/100 Mad & Monopolet
"Tempranillo er én af mine favoritdruer, og Spanien er ét af mine favoritlande, når det kommer til vin, så når jeg ser en vin som denne fra 2014 til gode penge, så er jeg oppe på dupperne. Druerne fra denne Las Tierras de Javier Rodriguez Original kommer fra 100 år gamle stokke, som giver en fantastisk vin. Anmelderne er også enige i, at dette er topvin til gode penge. I næsen har den hele paletten - kirsebær, solbær, flæsk, vanilje, cedertræ og espresso. I munden har den helt perfekt balance mellem frugtfylde, flot integreret fad, blide tanniner og en let syre. Top-Tempranillo, som næsten får dig til at føle, du sidder i Spanien på en café og nyder et lækkert glas rødvin." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)
94/100 Rasmus Christensen, WineWherever
"Nogle af Spaniens allermest bombastiske vine kommer fra den særligt varme Toro-region, hvor store dele er beplantet med meget gamle vinstokke. Og denne vin fornægter bestemt heller ikke den generiske stil. Duft af mørke bær, nyhøvlet egetræ og varme krydderier. I munden har den en saftig mørk frugt, godt med kraftfuld syre, sorte kirsebær, mørk bitter chokolade og friskbrygget kaffe. Denne vin har masser af energi og struktur og vil fortsætte med at udvikle sig over en del år." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)
93/100 Guía Peñin
90-93/100 Houlberg
"Klart 5 store houlbergske fingre med pil op....Sikke lækker duft ... nærmest helt Ribera del Duero med lidt hårdtbrændte fade, dejlig tør og stor frugt med solbær, brombær og svesker, kakaopulver, mørk chokolade, kaffe, flødekarameller samt sød, finsk lakrids, Faktisk er denne langt mere imødekommende og dybere end den foregående Rioja fra Rodríguez. Vinen smager næsten også, som den dufter ... stor, fyldig, dyb med en pæn tørhed og så ellers tyk frugt med solbær og brombær, er ganske fed og med en lækker marmeladesødme, lakrids, kaffe, tobak, kakao samt lidt vanilje."
92/100 Vivir el Vino
Nyd den til grillet rødt oksekød, lam, vildt, gryderetter og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Vinen er fremstillet på 100% Tempranillo fra D.O. Toro. Druerne bliver håndhøstet fra tre gamle vinmarker - den ældste en stenet mark fra 1875! Druerne selekteres manuelt i vineriet og nedkøles inden gæringen med tøris for at bevare sine friske frugtnoter. Mosten gærer med 25-30 dages udblødning af drueskallerne Vinen modner herefter hele 24 mdr. på 225 til 500 liters egetræsfade, heraf 60% franske og 40% amerikanske. Efter aftapning moder topvinen yderligere 12 måneder på flaske før frigivelse til salg.
Rodriguez Sanzo
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.”
Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.