



Lacrimus Tempranillo Blanco Rioja 2023
Hvid Tempranillo fra Rioja med luksus-lagring på små franske egetræsfade… Smid så lige Spainens bedste vinmager ind i ligningen og så har du opskriften på et nyt spansk hvidvinshit!
Lige nu er Tempranillo-rødvinene fra Rioja og Ribera del Duero noget af det mest populære i verden, men har du nogensinde smagt hvid Tempranillo? Hvis ikke, så er der en god grund til det. Den hvide mutation af Tempranillo blev nemlig først opdaget så sent som i 1988 og vi skal helt frem til 2007 før det officielle kvalitetsråd i Rioja giver lov til, at man anvender druen i deres klassifikation.
Javier Rodriguez er gået på jagt i højderne for at finde den sjældne druesort og han høster druerne i hele 620 meters højde, hvor også Atlanterhavet giver kølige briser til det ellers så varme Rioja. Resultatet er en læskende frisk og floral hvidvin med masser af gule stenfrugter, abrikos og et lille krydret hint af timian samt nyristet toast… Javier lader nemlig 20 % af vinen gære på helt nye franske egetræsbarriques – det er altså vild luksus i dette spotprisleje!
Værsgo’! Her har du den perfekte hvidvin til fisk, skaldyr og tapas!
......
Nyd den til fisk og skaldyr, salater, sushi, lette tapas, fjerkræ, cremede pastaretter og halvfaste oste. Server ved 8-12 °C.
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.”
Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.
Hvordan smager Lacrimus Tempranillo Blanco Rioja 2023?
Den hvide Tempranillo er smuk strågul i glasset med friske limegrønne nuancer. Slynger du glasset virvler det op med florale noter af orangeblomst, saftige ferskner, grønne æbler, ananas, saltet grapefrugt samt mineralske strejf af våde kalksten. Vinen lander på tungen med en chablis-cremet tekstur og mineralsk sprødhed. Smagen domineres af gule stenfrugter og abrikos, der suppleres af toast, timian og lidt vanilje i eftersmagen takket være Javiers geniale fad-touch. Hvid Tempranillo Rioja af denne kaliber er et kæmpe scoop til prisen. Prøv den til tapas eller sushi! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Smagenoter
Ananas
Fersken
Grapefrugt
Honningmelon
Lime
Lacrimus Tempranillo Blanco Rioja 2023 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener