Lacrimus Reserva Rioja 2017
Rasende lækker Rioja-Reserva fra den forrygende årgang 2017!
Javier Rodriguez er ikke bare kåret som Spaniens bedste winemaker (2014), han er også uofficiel verdensmester i at lave stor value for money. Se bare denne luksuriøse Lacrimus fra et enestående, højtliggende, terroir i 600 meter. Skabt på gamle vinstokke og forkælet på ægte Reserva-manér i kælderen med 21 måneder på dyre franske egetræsfade – det er næsten dobbelt så lang tid som minimumskravet for en Reserva!
I glasset for du er seriøs powerbombe med hele 15 % alkohol indsvøbt i solmoden og lækker-blød frugt og delikate sødmefulde fadkrydderier.
Oplagt til lam, okssteaks og kraftige spanske tapas samt modne oste. Lækker som meditationsvin.
Hvordan smager Lacrimus Reserva Rioja 2017?
Vinen præsenterer sig med en smuk, dyb kirsebærrød farve i glasset. I næsen er Lacrimus tætpakket med mørk frugt som solbær og brombær i smuk forening med velintegreret fadkrydderi, der kommer til syne som et eksotisk baggrundstæppe. En varieret palette med noter af lakrids, espressobønner, chokolade og lidt nøddeknas udfolder sig i duften og smagen. Den høje alkoholprocent er flot integreret i den tætte bamsefrugt og får lidt modspil fra den friskhed og mineralitet, som vinen gemmer på. Fremragende Reserva-Rioja til en formidabel pris! Drik nu eller gem 8-10 år fra høståret.
Lacrimus Reserva Rioja 2017 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage