



Lacrimus Apasionado Rioja 2021
Rioja på Amarone-metoden! Det her må være den bedste spanske opfindelse siden sortfodsskinken og sangriaen. En kæmpe publikumsfavorit fra den tidligere vinder af titlen som ”Spaniens bedste vinproducent”.
Javier tørrer Tempranillo-druerne i vinkælderen indtil de har nået et rekordhøjt niveau af frugtsødme. De resterende druer lader han modne ekstra længe på vinstokken. Resultatet er en Rioja med unik ”Amarone”-power. Lækkert rundet og krydret efter 5 mdr. på franske specialfade.
Vinmagerne i Valpolicella må slå ud med armene, når de ser hvilken pris Lacrimus Apasionado presses ned til…
......
Vinen har masser af intensitet og frugtsødme til at kunne nydes solo – derudover er den oplagt at drikke til BBQ, steaks, pulled pork, lam, kraftige tapas og modne oste. Servér veds 15-18°C
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.”
Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.
Hvordan smager Lacrimus Apasionado Rioja 2021?
Rioja’en står flot i glasset og lokker med sin dybe lilla farve. I næsen kombineres både frugt og fad til en guddommelig duft af fuldmodne kirsebær, sorte blommer, brombærmarmelade og rosin, der omsluttes af vanilje, lakrids, kanel og chokolade fra luksuslagringen på franske fade. I munden utrolig smooth med spandevis af venlig powerfrugt, der hænger længe i den lækkert krydrede og tanninbløde finish. En rekord-lækker appassimento, der giver genlyd helt til Valpolicella. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Lacrimus Apasionado Rioja 2021 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener