Huber Sekt Grüner Veltliner Blanc de Blanc Brut 2020 ØKO
Huber Sekt Grüner Veltliner Blanc de Blanc Brut 2020 ØKO
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
- Østrigs svar på Champagne… WHAT??!
Mange af verdens største og mest mineralske vine, ikke mindst Champagne, stammer fra vinmarker med et meget højt indhold af kalk i undergrunden.
Traisental, hvor Markus Huber er den store superstjerne, er eneste østrigske vinregion, hvor jordbunden er mættet med ren rå kalksten… Og du smager det straks!
Med sin krystalrene, kølige finesse, samt en unik frisk mineralitet, giver Grüner Veltliner Blanc de Blancs Brut klare associationer til seriøs Champagne.
Selv opskriften er den samme! Kun den mest delikate og fritløbende most, fra hele håndhøstede drueklaser, finder vej til vintagevinen. Skabt på Champagne-metoden med 12 måneders flaskelagring på de fine gærrester….
Er du vild med Champagne, Grüner Veltliner eller Markus Huber generelt – så snyd dig ikke for en af Østrigs største mousserende vine.
Smagenote
I glasset elegant gylden med fine bobler… Næsen byder på hvid peber, jasmin-te, saltet grapefrugt, friske mandler og nødder, lidt fersken og honning samt fine brødnoter af ristet brioche... I munden sprød, rislende ren og mineralsk! Utrolig frugtlækker, tør og med en fin, cremet mousse, der sammen med eftersmagens elegante noter af brød, nødder og brioche løfter kvaliteten op på seriøst Champagne-niveau! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Huber Sekt Grüner Veltliner Blanc de Blanc Brut 2020
92/100 Falstaff
Nyd den som aperitif eller til sushi, lette tapas, asiatiske retter, fisk og skaldyr, lette grøntsagretter og cremede oste. Servér ved 6-10°C
Vinen er fremstillet på 100% Grüner Veltliner, som Markus Huber selekterer fra stærkt kalkholdige marker I Traisental. Kun den mest delikate og fritløbende most, fra hele håndhøstede drueklaser, finder vej til denne vintagevin, der først gærer frugtbevarende på ståltank. Vinen får sine bobler via andengæringen på flaske, også kendt som Champagne-metoden, der afsluttes med 12 måneders flaskemodning sammen med de fine gærrester.
Om Huber
“Winemaker of the Year 2015” – Falstaff Magazin
”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge
Med sine udpræget kalkholdige skråninger i ly af vestenvinden minder Traisentals vinlandskab en del om Bourgognes… Og kan man godtage denne præmis, så ligger det lige til højrebenet at ligne Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” og ”Alte Setzen” med burgundiske Grand Crus!
Apropos højreben, så drømte den unge Markus om en karriere som fodboldspiller. I dag har han for længst nået Champions League, omend grønsværen er skiftet ud med Grüner Veltliner og Riesling.
Siden Markus overtog sine forældres 5 hektar i 1999, har han sammen med sin lillebror modernisereret vineriet og udvidet markarealet til tidobbelt størrelse. At kvaliteten ikke bare er fulgt med, men faktisk forbedret år for år, er om muligt en endnu større bedrift.
Det siger lidt om niveauet, at 70% af Markus Hubers vine eksporteres til vinspecialister og toprestauranter over hele verden, og at vinene fra den seneste frigivne årgang scorer helt op til 97 point hos James Suckling.
Oplagt er det at fremhæve Hubers enkeltmarksvine fra Berg, Alte Setzen og Obere Steigen, men glemmes må ikke vinserien ”Terrassen”, der byder på Østrigs nok allerbedste Riesling og Grüner Veltliner til prisen.
Ingen formår som ”vidunderbarnet” Huber at udtrykke Traisentals unikke terroir gennem krystalklare og sortstypiske hvidvine med elegant mineralsk syre. Finesse, finesse, finesse…