
Huber Sauvignon Blanc 2022 BIO
Sauvignon Blanc produces outstanding wines with great ageing potential in Steiermark, Burgenland and Niederösterreich.” – Austriawine.com
Svimlende lækker Sauvignon Blanc-nyhed fra 100 points-Huber!
Østrigs største stjerneskud tryller ikke bare verdensklasse-vine frem på Grüner Veltliner og Riesling. Han kan selvfølgelig også lave eksotisk, passionsfrugtkoncentreret og knitrende mineralsk Sauvignon Blanc af så høj kvalitet, at producenterne i Loire og på New Zealand får sved på panden… Det her er fremragende!
Har du aldrig prøvet Sauvignon Blanc fra Østrig? Den aromatiske druesort stortrives i særligt i Niederösterreich, hvor den magre jordbund og sydøstvendte orientering fra Markus Hubers marker giver perfekt modne druer. På den måde opnår Huber de eftertragtede aromaer af grape, stikkelsbær, solbærbusk og eksotiske frugter.
Vinen afrundes med 3 måneders burgundisk battonage, der giver vinen en herlig cremet mundfølelse – en ny terrasse-favorit er født!
Obs. Ligesom resten af Markus Hubers vine, så er denne Sauvignon Blanc naturligvis også økologisk!
......
Nyd den aromatiske vin til sprøde salater, asparges, lette retter med fisk og skaldyr samt tapas og milde oste. Server vinen lettere afkølet ved 8-10°C
Hvordan smager Huber Sauvignon Blanc 2022 BIO?
Vinen står splintrende skarpt i glasset - lys strågul med grønne reflekser i midten! Næsen afgiver kaskader af aromatisk Sauvignon Blanc-frugt med hyldeblomst, stikkelsbær, pærer, mango, fersken og melon, der suppleres af solbærbusk og en kalket mineralitet, som er ”trademark Huber”. Vinen lander crispy og cremet i munden med stor frugtintensitet. Smagen domineres af gule stenfrugter og lidt saltet citrus, der i en den lange finish rundes af eksotiske mango-strejf og et snert af grønne urter. En Sauvignon Blanc-nyhed, der giver genlyd hele vejen til New Zealand! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.
Huber Sauvignon Blanc 2022 BIO passer godt til...
Om Weingut Huber

"100 points." - James Suckling
“Winemaker of the Year” – Falstaff Magazin
”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge
Så skete det omsider. Markus Huber høster sin første perfekte 100-point-anmeldelse i årgang 2023. Den ultimative hæder tilfader Riesling-flagskibet fra enkeltmarken ”Ried Berg”, som desuden skriver sig ind i historiebøgerne som den første 100-point-vin nogensinde fra regionen Traisental.
Grüner Veltliner mestrer han absolut også... 99 point fra James Suckling giver en delt førsteplads som 2023's bedste anmeldte Grüner Veltliner, og tages prisen med i betragtning, sidder Markus Huber alene øverst på tronen…
Med sine udpræget kalkholdige skråninger i ly af vestenvinden minder Traisentals vinlandskab en del om Bourgognes… Og kan man godtage denne præmis, så ligger det lige til højrebenet at ligne Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” og ”Alte Setzen” med burgundiske Grand Crus!
Apropos højreben, så drømte den unge Markus om en karriere som fodboldspiller. I dag har han for længst nået Champions League, omend grønsværen er skiftet ud med Grüner Veltliner og Riesling.
Siden Markus overtog sine forældres 5 hektar i 1999, har han sammen med sin lillebror modernisereret vineriet og udvidet markarealet til tidobbelt størrelse. At kvaliteten ikke bare er fulgt med, men faktisk forbedret år for år, er om muligt en endnu større bedrift.
Det siger lidt om niveauet, at 70% af Markus Hubers vine eksporteres til vinspecialister og toprestauranter over hele verden, og at vinene fra den seneste frigivne årgang scorer helt op til 97 point hos James Suckling.
Oplagt er det at fremhæve Hubers enkeltmarksvine fra Berg, Alte Setzen og Obere Steigen, men glemmes må ikke vinserien ”Terrassen”, der byder på Østrigs nok allerbedste Riesling og Grüner Veltliner til prisen.
Ingen formår som ”vidunderbarnet” Huber at udtrykke Traisentals unikke terroir gennem krystalklare og sortstypiske hvidvine med elegant mineralsk syre. Finesse, finesse, finesse…
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold