Tilbage

Østrig

Økologisk

Huber Riesling Terrassen 2023 Organic

1 fl. pr. stk.
169,95DKK
6 fl. pr. stk.
129,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Østrig

Økologisk

Huber Riesling Terrassen 2023 Organic

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"94 point. BEDSTE VINE UNDER 100 KR: Riesling-nektar i verdensklasse ... Jeg har allerede købt 12 flasker." - Anders Grøndahl, Vin-Top-10 (årg. 2022)

"94 point. Jeg smagte den første gang i en tidligere årgang i en blindsmagning, hvor jeg ganske vist gættede på Riesling, men ikke fra Østrig og slet ikke til denne pris - det var langt over" - Mad & Monopolet (årg. 2022)

"93 point. Det er som om, at Hubers Riesling Terrassen bliver et hak bedre for hvert år…” – WineWherever (årg. 2021)

”92 points. Lovely clarity of fruit..." - James Suckling (årg. 2022)

Et hak bedre år for år... som en anmelder skriver?

I hvert fald er Danmarks bedste Riesling-køb landet i helt forrygende form i den nye årgang 2023, der i Østrig allerede hyldes for sine intense, saftige hvidvine med masser af frugt og velafrundet syre.

Altid topanmeldt, altid billig og nærmest altid udsolgt... Nu starter rivegildet og kapløbet om økologiske Riesling Terrassen 2023 fra 100-point-stjernen Markus Huber.

Huber høster sine perfekt modne Riesling-druer fra stejle, kalkholdige terrasser langs Traisenfloden. Resultatet er en topanmeldt kvalitet, som mange konkurrenter må nøjes med at drømme om…

Friskheden, frugten og mineraliteten vibrerer, så man kunne mistænke vejrguderne for at have sat strøm til Markus Hubers krystalrene hvidvin, der igen-igen understreger sin status som Østrigs bedste Riesling-køb.

Smagenote

Ved ophældningen ren og krystalklar med et ungdommeligt grønligt skær… Næsen begejstrer med de herligste Riesling-aromaer af sprøde grønne æbler, forårsblomster, hvid fersken, våde kalksten, saltet grape og frisk lime, der efter et par slyngture i glasset giver plads til fine tropiske nuancer ananas og mango… Hvidvinen glider let cremet over tungen, mens frugtens suveræne renhed  giver associationer i retningen af klukkende smeltevand over sten i en østrigsk bjergbæk! Det her er ganske enkelt herrelækkert, Herr Huber!  Bedste Riesling Terrassen hidtil? Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.

Anmeldelser af Huber Riesling Terrassen

94/100 | DE BEDSTE VINE UNDER 100 KR - Vin-Top-10.dk (årg. 2022)
"Og her kommer der Riesling-nektar i verdensklasse fra skråningerne ved Wien. Østrig har, ligesom Tyskland og Alsace i Frankrig, i den grad fat i Riesling-druens potentiale for storhed, elegance, mineralitet, finesse og ånd. Det er gnistrende inspireret, det her. Jeg har allerede købt 12 flasker. Pris: 89 kr. hos Supervin"

94/100 Mad & Monopolet (årg. 2022)
"Det her er fremragende Riesling, og prisen er meget fair. Jeg smagte den første gang i en tidligere årgang i en blindsmagning, hvor jeg ganske vist gættede på Riesling, men ikke fra Østrig og slet ikke til denne pris - det var langt over. I næsen har den duft af citrus, fersken, nektarin, blodappelsin og et hint af abrikos. I munden er den frisk, let krydret og har en flot styre samt delikat frugtsødme, der skaber en fuldendt Riesling."

93/100 Winewherever, Rasmus Christensen (årg. 2021)
"Det er som om, at Hubers Riesling Terrassen bliver et hak bedre for hvert år. Også i år. I 2021 har den masser af moden frugt, levende syre der er i perfekt balance med sødmen, og så er der en mineralitet, der gør den knasende sprød, og man sidder næsten med fornemmelsen af, at man kunne tygge sig igennem hele vinen. Alt fungerer bare supergodt her."  (vurderet ved en tilbudspris på kr. 129,95)

92/100 James Suckling (årg. 2022)
"Fragrant nose of green apples, lychees, peaches, lime curd, anise and jasmine blossom. Juicy and creamy on the palate, with a medium body and lovely clarity of fruit. From organically grown grapes. Vegan. "

92/100 Flaskehalsen (årg. 2022)
"Vinhuset Huber i Niederösterreich formår at holde et rigtig højt niveau på stort set alle de druesorter, der bliver dyrket på husets marker. Her er det Riesling-druen, der præsenteres i en frisk og tør variant, der både efterlader indtryk af høj syre og en meget fornuftig dybde i frugten. Dejlig Riesling, der rammer de fleste, der gerne vil have godt med syre og friskhed i deres hvidvin."

90/100 Houlberg (årg. 2022)
"I næsen er der faktisk denne gang mer' eksotisk frugt end i 2021'eren. Der er fersken, ananas, kvæde, abrikos, æbler, grape og lidt grøn peber samt kiwi. Men så kommer fortsat  lidt parfumerede gule blomster og  salte mineraler. Smagen er meget levende med et smørret og lidt olieret smil, godt med syltede citroner, lemon og grape. Den lille fedme suppleres af salte mineraler, lidt peber og vinen har en tæt struktur, masser af smag, dybde og alligevel bondsk syre og svag sødme. 90 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 169,95 kr., mens prisen er 89,95 kr. ved køb af 6 flasker."

Nyd den til fisk og skaldyr, sushi, lyst kød, sprøde grøntsager og mildt krydrede asiatiske retter. Server ved 10-12°C.

Riesling Terrassen er fremstillet på 100% økologiske Riesling-druer fra Traisental-regionen, hvis vinmarker udmærker sig ved et højt indhold af kalk. Druerne koldmacererer 4 timer i mosten for ekstra udtræk af aroma, inden skånsom ”pneumatisk” presning. Mosten gærer frugtbevarende på temperaturstyret ståltank for en frisk og autentisk gengivelse af druesort og terroir.

Restsukkerindhold: 5,0 gram pr. liter (tør)
Syreindhold: 6,2 gram pr. liter
Alkohol: 12,5 %

Om Huber

“Winemaker of the Year 2015”  – Falstaff Magazin

”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge

Med sine udpræget kalkholdige skråninger i ly af vestenvinden minder Traisentals vinlandskab en del om Bourgognes… Og kan man godtage denne præmis, så ligger det lige til højrebenet at ligne Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” og ”Alte Setzen” med burgundiske Grand Crus!

Apropos højreben, så drømte den unge Markus om en karriere som fodboldspiller. I dag har han for længst nået Champions League, omend grønsværen er skiftet ud med Grüner Veltliner og Riesling.

Siden Markus overtog sine forældres 5 hektar i 1999, har han sammen med sin lillebror modernisereret vineriet og udvidet markarealet til tidobbelt størrelse. At kvaliteten ikke bare er fulgt med, men faktisk forbedret år for år, er om muligt en endnu større bedrift.

Det siger lidt om niveauet, at 70% af Markus Hubers vine eksporteres til vinspecialister og toprestauranter over hele verden, og at vinene fra den seneste frigivne årgang scorer helt op til 97 point hos James Suckling.

Oplagt er det at fremhæve Hubers enkeltmarksvine fra Berg, Alte Setzen og Obere Steigen, men glemmes må ikke vinserien ”Terrassen”, der byder på Østrigs nok allerbedste Riesling og Grüner Veltliner til prisen.

Ingen formår som ”vidunderbarnet” Huber at udtrykke Traisentals unikke terroir gennem krystalklare og sortstypiske hvidvine med elegant mineralsk syre. Finesse, finesse, finesse…

Passer godt til

Salat

Grøntsager

Gris

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Ost

Aperitif

Tapas

Pasta

Sushi

Hygge

Årgang 2023
Servering 10-12°C
Gemme potentiale 8-10 år fra høståret
Alkohol 12,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Skruelåg
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
169,95DKK
6 fl. pr. stk.
129,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter