
Huber Grüner Veltliner Obere Steigen ØKO 2022
”Great quality …. ripe, well-balanced white wines with a fine display of fruit” – Austrian Wine, Vintage 2022
En ny østrigsk topårgang med frugten i fokus…. 2022 er bare MUMS!
Økologisk certificerede Obere Steigen topper i den nye årgang terroirets intense kalkstensmineralitet med noget af den mest forførende Grüner Veltliner-frugt, vi endnu har smagt fra 100-point-stjernen Markus Hubers kyndige hænder.
Kvaliteten stammer fra absolut topdruer, som Markus håndplukker fra op til 50 år gamle vinstokke på stejle, kalkholdige mikroterrasser omkring Nussdorf i Traisental.
Læg dertil Markus Hubers Spitzenklasse, i forreste geled blandt Østrigs bedste winemakere, og du har nøglen til landets nok lækreste Grüner Veltliner til prisen…. Meget få flasker!
….
Nyd den til hygge, salater, fisk og skaldyr, sushi, grøntsagsretter og cremede oste. Servér ved 10-12°C
Obere Steigen kommer fra op til 50 år gamle Grüner Veltliner-vinstokke omkring i Nussdorf i Traisental. Kun de mest modne druer bliver udvalgt i den hårde selekteringsproces. Indledningsvis lader Markus Huber most og drueskaller koldmacerere i 8 timer for derved at berige vinen med ekstra forførende aromarigdom. Fermenteringen følger i ståltanke ved kølige 19°C, så den rene frugtkarakter og de druetypiske aromaer bedst bevares. Ingen fad eller ’’fiduser’’ – kun krystalren frugt.
Hvordan smager Huber Grüner Veltliner Obere Steigen ØKO 2022?
Krystalklar i glasset med friske grønne refleksioner… Næsen lover pragtfuld Grüner Veltliner med delikat aromatisk duft af hvid peber, gule æbler, pære, kamille, mango og orangeskal, der giver plads til fine kalkstensmineralske anstrøg… Den eksotiske frugt møder Grüner Veltliners spiciness på tungen, mens Traisentals kølige mineralitet føjer eminent friskhed og elegance til smagen. Så ren, så aromatisk… og bare helt uimodståelig lækker! Huber bedste hvidvinskøb..? Drik nu eller gem 4-6 år fra høståret.
Huber Grüner Veltliner Obere Steigen ØKO 2022 passer godt til...
Om Weingut Huber

"100 points." - James Suckling
“Winemaker of the Year” – Falstaff Magazin
”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge
Så skete det omsider. Markus Huber høster sin første perfekte 100-point-anmeldelse i årgang 2023. Den ultimative hæder tilfader Riesling-flagskibet fra enkeltmarken ”Ried Berg”, som desuden skriver sig ind i historiebøgerne som den første 100-point-vin nogensinde fra regionen Traisental.
Grüner Veltliner mestrer han absolut også... 99 point fra James Suckling giver en delt førsteplads som 2023's bedste anmeldte Grüner Veltliner, og tages prisen med i betragtning, sidder Markus Huber alene øverst på tronen…
Med sine udpræget kalkholdige skråninger i ly af vestenvinden minder Traisentals vinlandskab en del om Bourgognes… Og kan man godtage denne præmis, så ligger det lige til højrebenet at ligne Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” og ”Alte Setzen” med burgundiske Grand Crus!
Apropos højreben, så drømte den unge Markus om en karriere som fodboldspiller. I dag har han for længst nået Champions League, omend grønsværen er skiftet ud med Grüner Veltliner og Riesling.
Siden Markus overtog sine forældres 5 hektar i 1999, har han sammen med sin lillebror modernisereret vineriet og udvidet markarealet til tidobbelt størrelse. At kvaliteten ikke bare er fulgt med, men faktisk forbedret år for år, er om muligt en endnu større bedrift.
Det siger lidt om niveauet, at 70% af Markus Hubers vine eksporteres til vinspecialister og toprestauranter over hele verden, og at vinene fra den seneste frigivne årgang scorer helt op til 97 point hos James Suckling.
Oplagt er det at fremhæve Hubers enkeltmarksvine fra Berg, Alte Setzen og Obere Steigen, men glemmes må ikke vinserien ”Terrassen”, der byder på Østrigs nok allerbedste Riesling og Grüner Veltliner til prisen.
Ingen formår som ”vidunderbarnet” Huber at udtrykke Traisentals unikke terroir gennem krystalklare og sortstypiske hvidvine med elegant mineralsk syre. Finesse, finesse, finesse…
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold