
Huber Engelsberg Riesling 2023 ØKO
”THE 2023 VINTAGE | The course is set for another successful year…. ” – Austrian Wine
Det tætteste du kommer på ”Grand Cru”-Riesling til supermarkedspris… Nu er Traisentals triumf-producent tilbage med Østrigs vildeste value-køb!
Det kan umiddelbart være svært at afkode ud fra etiketten, men i denne flaske gemmer sig økologisk toplækker Riesling fra to ”Grand Cru”-marker, Berg og Engelreich. De to marker giver tilsammen ”Engelsberg”. En super-Riesling med samme mesterlige hånd, der har skaffet Huber den ærefulde pris som "Østrigs Bedste Winemaker".
Er du vild med Hubers signaturvin, ”Terrassen”, og ønsker du at tage skridtet op ad smagsstigen? I Engelbergs får du endnu mere kompleksitet, mineralitet og tropisk frugtlækkerhed.
Normalt bliver Hubers Engelsberg udsolgt på rekordtid, da hvidvinens popularitet vokser eksplosivt år for år. Søger du Østrigs mest ekstreme value, kan du roligt indstille eftersøgningen… Du finder ikke tilsvarende Riesling til så lav en pris.
Nyd den til dampet fisk og skaldyr, sushi, fjerkræ, gris, mildt krydrede asiatiske retter, kål, cremede oste. Servér ved 10-12°C
Hvordan smager Huber Engelsberg Riesling 2023 ØKO?
Engelsberg 2023 stryger op i glasset med en krystalklar citrongul farve og unge grønne nuancer... Næsen afslører med det samme, at her er kompleks, kølig og seriøs Riesling i glasset… Op stiger friske rosenblade, sprøde grønne æbler, saltet citrus, mandarin, druesaft og hvid fersken... I munden lander vinen med en ”Grand Cru”-lignende koncentration og elegance. Den pureste Riesling-frugt med et tropisk hint af ananas og honning balanceres perfekt af vinens mundrensende, kalkede mineralitet. Eftersmagen bliver ved med at overraske længe efter vinen er sunket og rundes af med en lille spicy note af orangeskal og grønne krydderurter. Det er er Riesling, der får englene til at synge! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Huber Engelsberg Riesling 2023 ØKO passer godt til...
Om Weingut Huber

"100 points." - James Suckling
“Winemaker of the Year” – Falstaff Magazin
”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge
Så skete det omsider. Markus Huber høster sin første perfekte 100-point-anmeldelse i årgang 2023. Den ultimative hæder tilfader Riesling-flagskibet fra enkeltmarken ”Ried Berg”, som desuden skriver sig ind i historiebøgerne som den første 100-point-vin nogensinde fra regionen Traisental.
Grüner Veltliner mestrer han absolut også... 99 point fra James Suckling giver en delt førsteplads som 2023's bedste anmeldte Grüner Veltliner, og tages prisen med i betragtning, sidder Markus Huber alene øverst på tronen…
Med sine udpræget kalkholdige skråninger i ly af vestenvinden minder Traisentals vinlandskab en del om Bourgognes… Og kan man godtage denne præmis, så ligger det lige til højrebenet at ligne Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” og ”Alte Setzen” med burgundiske Grand Crus!
Apropos højreben, så drømte den unge Markus om en karriere som fodboldspiller. I dag har han for længst nået Champions League, omend grønsværen er skiftet ud med Grüner Veltliner og Riesling.
Siden Markus overtog sine forældres 5 hektar i 1999, har han sammen med sin lillebror modernisereret vineriet og udvidet markarealet til tidobbelt størrelse. At kvaliteten ikke bare er fulgt med, men faktisk forbedret år for år, er om muligt en endnu større bedrift.
Det siger lidt om niveauet, at 70% af Markus Hubers vine eksporteres til vinspecialister og toprestauranter over hele verden, og at vinene fra den seneste frigivne årgang scorer helt op til 97 point hos James Suckling.
Oplagt er det at fremhæve Hubers enkeltmarksvine fra Berg, Alte Setzen og Obere Steigen, men glemmes må ikke vinserien ”Terrassen”, der byder på Østrigs nok allerbedste Riesling og Grüner Veltliner til prisen.
Ingen formår som ”vidunderbarnet” Huber at udtrykke Traisentals unikke terroir gennem krystalklare og sortstypiske hvidvine med elegant mineralsk syre. Finesse, finesse, finesse…
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold