Tilbage

Frankrig

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve 2022

1 fl. pr. stk.
199,95DKK
6 fl. pr. stk.
169,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Flaskehalsen

Supervin.dk

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve 2022

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"93 point. Gewurztraminer giver ofte den perfekte kombination af syre og sødme, og lige præcis Gustave Lorentz formår at mestre det." - Mad & Monopolet

"91 point. Det er rigtig godt lavet, og det giver en Gewürztraminer, der er langt mere frisk, end vi er vant til – og som rent faktisk har en vis snert af elegance." - Flaskehalsen

”The exceptional nature of 2022 is obvious! The elders evoke 1947 or 1959…” – Gustave Lorentz

Snyd dig ikke for 2022… en historisk kæmpeårgang i Alsace!

Faktisk peaker kvaliteten af druer og vin på så højt et niveau, at de gamle vinbønder i området skal helt tilbage til legendariske 1947 og 1959 for at finde noget, der ligner.

Som resultat har tophuset Gustave Lorentz fremtryllet deres måske flotteste Gewurztraminer Réserve nogensinde. En herligt vibrerende hvidvin med fortryllende tropiske frugtlækkerier og den prægtige floralitet, som har skaffet druesorten masser af trofaste fans verden over.

En diskret halvtør sødme afrunder smagen, der hos Gustave Lorentz forbliver befriende frisk og enormt madvenlig.

Tophusets adelsmærke er netop gastronomisk friskhed og potentiale, der har skaffet alsacevine plads på flyvninger med prestigiøse Air France, Emirates, Japan Airlines og Qatar Airways samt på flere Michelin-restauranter verden over. Glæd dig!

Smagenote

Ved ophældningen sart gylden med et ungt grønligt skær… I næsen pakket med klassisk floralitet og aromatiske duftnuancer. Nyplukkede roser, mineralsk grape, ingefær, ferskner, abrikos, orangeblomst, litchifrugt og ananas nærmest vælter dig imøde…. I munden fed og cremet med topårgangens flotte og smukt nuancerede frugt i ren opvisningsstil. Intens, delikat og perfekt druetypisk. Sådan smager rigtig Gewurztraminer fra Alsace. Lang finish med luksuriøse krydderier, saltet mineralitet og og spandevis af frugt. Indiskutabel topklasse! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.

Anmeldelser af Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve 2022

93/100 Mad & Monopolet
"
Gewurztraminer giver ofte den perfekte kombination af syre og sødme, og lige præcis Gustave Lorentz formår at mestre det. Denne har en duft af søde appelsiner, litchi, mango, grillet ananas, honning og søde modne æbler. I munden er den fyldig og intens, og på trods af sødme har den også syre og en let friskhed. Sæt den til et stykke foie gras eller ost, så kommer den til sin ret og viser sit fulde potentiale. Point: 93/100 | 1 fl. 199,95 / BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk 119,95"     

91/100 Flaskehalsen
"GEWÜRZ MED SJÆLDEN ELEGANCE | Der skal altså noget særligt til, for at jeg rent faktisk overvejer at drikke et helt glas Gewürztraminer. Men denne Reserve fra Gustave Lorentz har noget særligt og unikt over sig, der får mig til at spærre smagsløgene op. For her er en usædvanlig fornemmelse af mineraler fra jordbunden, og her er en friskhed, der vidner om, at der er brugt ekstra kræfter på at kæle for druemosten under produktionen. Hos Gustave Lorentz har man besluttet at omstikke vinen to gange – det vil forenklet sagt sige at flytte den, så bundfaldet bliver minimeret – og det er med til at skære det tungeste af Gewürztraminer-parfumeringen fra. Det er rigtig godt lavet, og det giver en Gewürztraminer, der er langt mere frisk, end vi er vant til – og som rent faktisk har en vis snert af elegance. Normalpris kr. 199,95, Set til kr. 129,95 | Supervin"   

......

Tidligere årgange:   

94/100 Wine Orbit (årg. 2018)
"It’s instantly appealing with perfumed aromas of mango, lychee, rose petal and cake spice on the nose. The palate displays excellent weight and fruit intensity, backed by velvety texture and creamy mouthfeel, offering terrific drinking."

93/100 Wine Review Online (årg. 2016)
“Gustave Lorentz, a classic name in Alsace, makes impeccable wines.  This Gewurztraminer is one of them.  Dry, aromatic, and spicy, its slightly bitter finish makes it a great companion to Asian or any full-flavored food.”

93/100 Mad & Monopolet (årg. 2021)
"Gustave laver imponerende flot vin, og denne Gewurztraminer er én vin for dig, som er glad for vine, som er til den lidt sødere side. Det skyldes restsukkerindhold - heldigvis er der også syre at finde i vinen, som skaber en flot balance. God duft af modne pærer, honning, mango og blodappelsin. I munden er den fyldig, sødmefuld og har en let krydret afslutning. "

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2021)
"Imponerende! Fordi Gustave formår at løse Gewurztraminerdruens største udfordring. Nemlig druens notorisk lave syreinhold, der kan få vinene til at fremstå, tunge, klodsede og alkoholiske. Vinen her har til gengæld en powerfuld og velafbalanceret syre, der selv med 13,7 g/l restsukker giver vinen energi, liv og en saftighed der gør den helt læskende. Udenom den kraftfulde kerne, ligger en krans af tropiske blomster, litchi frugter og saltsyltet citroner. Det her er en vinmager der kan forstå sine druer"

Gold Winner - Gilbert & Gaillard (årg. 2019)

Vinen er en perfekt madvin. Prøv den til fede fisk og skaldyr, krydret mad (fx thai, indisk og kinesisk), lette røgvarer, fjerkræ, foie gras, sushi, tapas og intense oste. Serveres let afkølet ved 10-12°C

Vinen er fremstillet på 100% Gewurztraminer, der håndplukkes fra udvalgte skråninger lige udenfor den berømte Alsace-landsby, Bergheim. Ved at presse hele drueklaser frigives kun den mest delikate druemost, som efterfølgende afkøles 12-24 timer for at bundfælde og fjerne urenheder.

Vinen gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring. For at fremelske et helt krystalrent og druetypisk udtryk omstikkes vinen ad to omgange. Efter endt gæring modner hvidvinen 5 måneder på ståltank før aftapning på flaske.

Restsukkerindhold: 14,4 gram pr. liter (halvtør)
Syreindhold: 4,4 gram pr. iter
Alkohol: 14,01 %

Om Gustave Lorentz

Familien Lorentz’ kærlighedsaffære med vin begynder i Bergheim i 1836. Over flere generationer har familien forfinet kunsten at formidle sine fantastiske terroirs i hjertet af Alsace, og samtidigt bevare hver eneste druesorts unikke kendetegn. I dag er sjette generations George Lorentz ved roret, og tre døtre er klar til føre det stolte familiefirma ind i fremtiden.

Gustave Lorentz drives af passion, og siden 2009 har husets 33 hektar været dyrket økologisk. Af disse 33 hektar er halvdelen klassificeret Grand Cru. Med George Lorentz ved roret er der investeret mere end 50 mio kr i nye, topmoderne produktionsfaciliteter. Resultatet er druer og vin i høj, høj klasse – og med stor personlighed.

I dag er al Gustave Lorentz-vin fra egne marker certificeret økologisk. Gustave Lorentz har fået synligt ”bevis” for effekten af omlægning til økologi. Ikke ”blot” i form af sunde vinplanter og druer, men også fordi fuglene er vendt tilbage til husets vinmarker. Markernes biodiversitet er helt i top.

Gustave Lorentz’ topanmeldte Alsace-vine eksporteres til mere end 50 lande verden over, og ca. 50% af husets omsætning stammer fra eksport. Kvaliteten understreges af, at Gustave Lorentz-vine serveres på First Class/Business Class hos flyselskaber som Air France, Emirates, Japan Airlines og Qatar Airways.

Huset betegner sin vine som ”gastronomiske”, hvilket dels indikerer absolut topkvalitet, dels en relativt tør vinstil.

Passer godt til

Grøntsager

Gris

Fjerkræ

Fisk

Ost

Aperitif

Tapas

Pasta

Sushi

Asiatisk

Hygge

Årgang 2022
Servering 10-12°C
Gemme potentiale 6-8 år fra høståret
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl
Lukketype Skruelåg
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
199,95DKK
6 fl. pr. stk.
169,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Flaskehalsen

Supervin.dk

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter