Tilbage

Frankrig

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Zero Dosage 2020

1 fl. pr. stk.
219,95DKK
6 fl. pr. stk.
179,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

90 Point

James Suckling

Bestil inden

10 timer 22 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Zero Dosage 2020

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"90 points. Fresh, dry and chalky with medium body and creamy bubbles. Flavorful finish ... From organically grown grapes." - James Suckling

Glæd dig til 2020... En virkelig spændende ny opgradering af Gustave Lorentz' dobbelte testvinder Zéro Dosage!

Først testede kræsne Decanter 22 af de bedste Champagne-alternativer fra Alsace - med Gustave Lorentz-flagskibet Zéro Dosage som en delt nr. 1. Så kårede Flaskehalsen Frankrigs bedste Crémant - med Zéro Dosage som højest ratede vin og samlet testvinder.    

I 2020 byder den økologiske triumfator på en alsacisk "Blanc de Blancs", baseret på Pinot Blanc, Chardonnay og Pinot Gris, mens flaskelagringen nu er opgraderet til hele 30 måneder på de fine gærrester.

Vi taler altså ekstra finesse fra et rent blend af grønne druer samt dybere kompleksitet fra den forlængede flaskelagring, der faktisk overgår mange ægte Champagner! 

Det her er friske franske økobobler til en brøkdel af prisen for Champagne i tilsvarende Vintage-kvalitet..

Smagenote

Ved ophældningen elegant citrongul med et friskt grønt skær og ekstra fine bobler... I næsen er utrolig fin og delikat med indsmigrende duft af hvide blomster, frisk lime, citronskal, grønne æbler, pære , nødder og nybagt brioche... Vinen lander frisk og behageligt tør på tungen med en dejlig cremet mousse. I afslutningen smukt detaljeret og perfekt mundrensende med fine citrus-mineralske nuancer... der hænger længe ved! Crémant i topklasse! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.     

Anmeldelser af Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Zéro Dosage Vintage 2020

90/100 James Suckling
"This shows notes of white peaches and sliced pears with an attractive floral fragrance to it. Fresh, dry and chalky with medium body and creamy bubbles. Flavorful finish ... From organically grown grapes. "

....

Forrige årgang:

94/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Imponerende høj Crémant-kvalitet. På papiret en knastør mousserende vin, men man skal ikke altid lade sig narre. Det handler alt sammen om balance, og det har de formået at skabe her. Den har masser af frugtfylde og frugtsødme til at klare sig helt uden dosage. Et klogt valg i dette tilfælde. Friske hasselnødder, umodne pærer, sprød syre og støvede tanniner i afslutningen. Hvis man forestiller sig, at Crémant er lidt kedeligt, så har vi modbeviset her." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 179,95)

93/100 Mad & Monopolet
"Gustave Lorentz laver økologisk vin tæt på verdensklasse. Denne Crémant er lavet på et blend af alt for mange druer, som vi lige undlader her - fokus på duft og smag i stedet. Den er “Zero Dosage” -  så ingen sødme tilsat, men imponerende nok så har den sødme både i duft og smag. I næsen har den citrus, tropisk frugt, grønne æbler og på trods af de syrlige noter fornemmes sødme, som diskret går igen i munden, hvor den er ren, mineralsk, tør og har en skøn frisk syre." (vurderet ved en tilbudspris kr. 179,95)

92/100 Flaskehalsen
"Zero Dosage – eller Brut Nature – er den tørreste af boble-varianterne. Nogle gange kan det blive så tørt, at det ikke er alle, der har lyst at være med til festen. I denne Cremant fra Alsace er der brugt mange forskellige druesorter, og det skaber en smagsvariation, der får den tørre stil til at virke mere tilgængelig. Lidt mere smag på alle parametre, uden at det ændrer på balancen. Det får blot den knastørre stil til at virke lidt mere tilgængelig. Normalpris kr. 219,95 – Set til kr. 129,95"

90/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"Et overflødighedshorn af gule blommer, lidt nedfaldsæbler og et strejf af kridt. Letbenet og livlig i munden med god friskhed og syre. Dejlig Zero Dosage med god karakter. 90 Spottet hos Supervin til cirka 130 kr."

Nyd den som en festlig aperitif – eller til friske retter fisk og skaldyr. Flot til sushi. Server ved 6-10°C

Vinen er i 2020 fremstillet som en rigtig alsacisk "Blanc de Blancs" baseret på 60% Pinot Blanc, 23% Chardonnay og 17% Pinot Gris. Kun kernesunde druer (uden botrytis) finder vej til Gustave Lorentz’ årgangscrémant, som presses skånsomt efter samme regelsæt som benyttes i Champagne. Efter frugtbevarende gæring af basisvinen på ståltank, får vinen sine ekstra fine bobler fra andengæring på flaske samt 2 1/2 års flaskemodning på de fine gærrester. Vinen er aftappet i knastør og ultrafrisk stil… helt uden ”dosage”.  

Restsukkerindhold: 1,31 gram pr. liter (knastør)
Syreindhold: 6,2 gram pr. liter
Alkohol: 12,83 %

Om Gustave Lorentz

Familien Lorentz’ kærlighedsaffære med vin begynder i Bergheim i 1836. Over flere generationer har familien forfinet kunsten at formidle sine fantastiske terroirs i hjertet af Alsace, og samtidigt bevare hver eneste druesorts unikke kendetegn. I dag er sjette generations George Lorentz ved roret, og tre døtre er klar til føre det stolte familiefirma ind i fremtiden.

Gustave Lorentz drives af passion, og siden 2009 har husets 33 hektar været dyrket økologisk. Af disse 33 hektar er halvdelen klassificeret Grand Cru. Med George Lorentz ved roret er der investeret mere end 50 mio kr i nye, topmoderne produktionsfaciliteter. Resultatet er druer og vin i høj, høj klasse – og med stor personlighed.

I dag er al Gustave Lorentz-vin fra egne marker certificeret økologisk. Gustave Lorentz har fået synligt ”bevis” for effekten af omlægning til økologi. Ikke ”blot” i form af sunde vinplanter og druer, men også fordi fuglene er vendt tilbage til husets vinmarker. Markernes biodiversitet er helt i top.

Vinkvaliteten har altid været fremragende, men er i løbet af de seneste 5-10 år løftet yderligere, så Gustave Lorentz i dag må regnes blandt de 3-4 bedste producenter i hele Alsace. Fra sprød og champagne-seriøs Crémant d’Alsace til Grand Cru-klassificerede verdensklassevine på noble druesorter som Riesling, Pinot Gris og Gewurztraminer… Gustave Lorentz er toneangivende over hele linjen!

Gustave Lorentz’ topanmeldte Alsace-vine eksporteres til mere end 50 lande verden over, og ca. 50% af husets omsætning stammer fra eksport. Kvaliteten understreges af, at Gustave Lorentz-vine serveres på First Class/Business Class hos flyselskaber som Air France, Emirates, Japan Airlines og Qatar Airways.

Huset betegner sin vine som ”gastronomiske”, hvilket dels indikerer absolut topkvalitet, dels en relativt tør vinstil.

Passer godt til

Salat

Grøntsager

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Ost

Aperitif

Tapas

Pizza

Pasta

Sushi

Hygge

Årgang 2020
Servering 6-10°C
Gemme potentiale 5-8 år fra høståret
Alkohol 12,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Champagnekork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
219,95DKK
6 fl. pr. stk.
179,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

90 Point

James Suckling

Bestil inden

10 timer 22 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter