Klik/Tryk for at zoome

Felipe Staiti Vertigo 2015

På lager - 1-2 dages levering Vingaranti

Fra 110 år gamle vinstokke ved de mægtige Andebjerge kommer en af Argentinas største rødvine, Vertigo. Et episk Malbec-blend med noget nær perfekte anmeldelser fra James Suckling.

Den store rødvin er skabt i tæt samarbejde med Marcelo Pelleriti, den første latinamerikanske winemaker med 100 point fra Robert Parker.

Marcelo har lært at lave verdensklassevin på Pomerol-slottene Chateau Le Gay og La Violette, og med Vertigo 2015 forener han Mendozas rige frugtpower med magi og finesse à la Bordeaux. Begrænset produktion: 3000 flasker.

Smagenote

Blæksort med lilla skær. Ud af glasset vælter sveskeblomme, mørke kirsebær, brombær, chokolade, pber og lakrids. Og nedenunder anes fadets fine noter af tobak, vanilje og ristede kaffebønner. I munden eksploderer frugten i en kraftudladning, ikke bare intens, men også befriende frisk og nuanceret. Knust peber, tørret kød, mineralsk aske og fine bordeauxurter mixes med den fede frugt – og løfter oplevelsen til ukendte Mendoza-højder!  Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.

Den perfekte rødvin til stegt og grillet oksekød – gerne garneret med friske krydderurter. Oplagt til lam, and, flæskesteg, pulled pork. Servér ved 14-18°C  

97/100 James Suckling
”This co-fermented blend of malbec, syrah and cabernet franc shows tension and focus with dark berries, dark chocolate and spice. Hints of walnuts, too. Extremely long and solid. This is an inspirational wine.”

94/100 "Årets Julevin til prisen 2020" - Mad og Monopolet
"...lavet på Malbec, Shiraz og Cabernet Franc, som Felipe Staiti understreger kan være vanvittig godt. Første kommentar i smagningen var “Hold da op, der er fart på den her – den skiller sig ud – kunne det være Cabernet Franc?” Meget godt gættet faktisk og ja, det gjorde den bestemt. Resultatet er en fyldig rødvin med noter af kaffebønner, tobak, brombær, bitre noter af chokolade som blandes med en flot mineralitet, som holder det hele i balance. Det er kåringens billigste flaske til sympatiske 139,95 kr. Det er efter min mening et røverkøb og en flot vin til prisen!  Godt gået og helt afgjort “Bedst til Prisen” awarden – 100 % fortjent!"

★★★★★★ 6/6 Flaskehalsen
"et forbløffende højt niveau. Blendet af Malbec, Shiraz og Cabernet Franc sidder lige i skabet, og det er frugtigt, saftigt og med en formidabel modenhed. Krydderierne giver et suverænt løft til de modne frugter, og i fællesskab skaber de et betagende flow af fede frugtnoter. Skulle nogle have styr på argentinsk rock-historie, så er vinen opkaldt efter forsangeren i bandet Los Enanitos Verdes – hvis du egentlig ikke har det store forhold til det band, så kan du nøjes med at nyde vinen i fulde drag. For det er i sandhed en mirakuløs vin, der i sig selv er langt mere end både sød musik og energisk rock’n’roll."

Felipe Staiti Vertigo 2015 er fremstillet på 70% Malbec, 20% Syrah og 10% Cabernet Franc. Druer med ekstra smagsintensitet fra op til 110 år gamle vinstokke i den berømte Vista Flores-zone i Valle de Uco, Mendoza. Marcelo Pelleriti fadgærer de tre druesorter samlet (co-fermentering) for at give vinen et mere unikt, komplekst og interessant udtryk. Vinen modner herefter 24 mdr. på franske barriquefade, heraf 30% nye.

Felipe Staiti Wines er et familieejet vinery, der producer vin i Uco Valley, Mendoza (Argentina) samt i Veneto (Italien). Felipe, familiens frontfigur, startede projektet i 2012 – i tæt samarbejde med sin gode ven, den berømte 100 points-winemaker, Marcelo Pelleriti.

I starten af 1900-tallet flyttede Staiti-familien fra Italien til Argentina, og derfor har Felipe og hans to sønner bevaret et meget stærkt bånd til Italien og den italienske kultur. I 2014 flyttede 3. generation af familien således tilbage til Italien – og påbegyndte produktionen af den lækre mousserende vin, Famiglia Staiti Prosecco DOC.

Felipe passer sideløbende sin musikkarriere. Han er en succesfuld rock guitarist, som flere gange er nomineret til Grammy-priser med sit latin rock band: Los Enanitos Verdes.

4,1 Vivino (06.01.21)

Læs mere

Passer godt til

Hygge

Grill

Gris

Okse

Vildt

Lam

Ost

1 fl. pr. stk. 399,95  DKK
6 fl. pr. stk. 329,95  DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

97 Point

James Suckling

94 Point

Mad og Monopolet

Flaskehalsen

⭐ 4,1

Vivino

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Servering 17-18 °C
Alkohol 15 %
Indhold 75 cl