Entrecepas Tinto 2018
Entrecepas Tinto 2018
Supervin's unikke vingaranti
Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)
"93 point. Det er bare pissegodt..." - Mad & Monopolet
Fra Pingus til Entrecepas... Susanna Lopez Mendiondo dannede i næsten 4 år winemaker-team med Peter ”Pingus” Sisseck.
Siden tog Susanna sine hemmelige "Pingus-tricks" med til den spanske højslette, hvor lavere jordpriser og et perfekt terroir gør det muligt at lave topvin til unik lavpris.
Entrecepas 2018 er et nyt sublimt blend af Grenache, Merlot og Rioja-druen Graciano. Det hele krydret og forkælet på kostbare 300 liter let ristede franske egefade!
Vi har været i tæt dialog med Susanna, og sikret os, at Entrecepas passer perfekt til den danske smag! Et spansk powerhouse med op mod 15% alkohol - til den helt rigtige pris!
Smagenote
Mørk kirsebærrød i glasset. Næsen lokker solmodent med viol, skovjordbær, kirsch, bagte blommer og solbær, som ledsages af spændende noter af læder, rosmarin, tørret kød, lagret balsamico samt lidt mokka og chokolade fra fadet. I munden fyldig med power og friskhed i charmerende balance. Eksotiske fadkrydderier, fine tanniner og en diskret lædernote føjer spraglet kompleksitet til frugten i den lange finish. En herlig rødvin med fyrigt spansk temperament. Olé! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Nyd den til saftige bøffer, rosmarinstegt lammefilet, kraftige spanske tapas, simremad og modne oste. Servér ved 16-18 °C
Anmeldelser af Entrecepas Tinto 2018
93/100 Mad & Monopolet
"Entrecepas betyder “mellem planterne” på spansk, hvilket passer glimrende til denne vin. Det er “bang for the buck”, som man finder blandt alle de andre. Lige præcis derfor jeg så ofte vender tilbage til spansk rødvin, det er bare pissegodt. Den er lavet på Grenache, Merlot og Graciano, hvilket giver et lækkert blend. I næsen har den solbær, nelliker, vanilje og læder. I munden har lækre ungdommelige tanniner, masser af friskhed og en god fyldig frugt, som holder det hele i balance." (vurderet ved en tilbudspris kr. 69,95)
.......
Forrige årgang:
96/100 Winewhereever, Rasmus Christensen (årg. 2017)
"Super moden og generøst krydret vin der fylder i munden og samtidig har en flot balance med frugten. Imponerende kvalitet til den pris!"
★★★★★ Ekstra Bladet (årg. 2017)
”GODT KØB ved 70 kr. Modne noter i duften. Blød og harmonisk vin med masser af sorte bær, varme krydderier og strejf vanilje i smagen. Blend af garnacha, merlot og graciano som fungerer rigtig godt. Krydret pæn afslutning.”
★★★★★ Flaskehalsen (årg. 2017)
”Det her er en ret spændende spansk rødvin, der er sat sammen af de tre druesorter Garnacha, Merlot og Graciano. På en forunderlig måde vækker den minder om flere forskellige spanske områder på samme tid, for den har noget af den bløde og frugtblide stil, man også kan opleve i Catalonien, men samtidig er der klare Rioja-referencer i krydderierne. Det er saftigt og relativt mørkt og modent i smagen. Et spændende og lidt spraglet udtryk, der leverer superfin kvalitet til prisen 69,95”
★★★★★ (5 ud af 5 mulige) Vinavisen (årg. 2017)
"Denne rødvin, der er fremstillet på Garnacha Tinta, Merlot og Graciano, dufter af syltede kirsebær og violer. Smagen er koncentreret med aromatisk peber som den dominerende note. Det er en dejlig vin, og prisen ved 6 flasker er yderst attraktiv." (vurderet ved tilbudsprisen kr. 69,75)
Vinen er fremstillet på et spændende blend af Grenache, Merlot og Graciano. Druerne håndhøstes i de kølige morgentimer fra Pago del Vicarios kalkholdige marker nær Ciudad Real, i bakkerne mellem bjerget Montes de Toledo og floden Guadiana.
Før gæringen lader winemaker Susanna Lopez Mendionda mosten koldmacerere for at fremme udtrækket af frugt og farve. Selve gæringen foregår relativt køligt og frugtbevarende ved 24°C, mens 20 dages skindkontakt med daglige overpumpninger af druemosten fremmer udtrækket af farve og tannin. Vinen modner mindst 6 mdr. i let ristede, 300 liter franske egetræsfade. Under hele modningen er vinen i kontakt med de fine gærrester, og aftapningen for at bevare finines naturlige friskhed og aroma aftappes vinen uden koldstabilisering.
Om Pago del Vicario
Producenten Pago del Vicario ligger på den centralspanske højslette nær byen Ciudad Real, ca. 200 km syd for Madrid. Klimaet er ekstremt kontinentalt med lav nedbør, masser af sol og vilde temperaturudsving mellem dag og nat samt sommer og vinter. Den ekstreme sommervarme modereres gunstigt af markernes beliggenhed i 600 meters højde samt mild indflydelse fra et nærliggende vandreservoir. Her høstes druerne om natten og i de tidlige morgentimer, hvor de bedst bevarer deres naturlige friskhed og aromatiske finesse. I vineriet arbejder Pago del Vicario med separat høst og vinificering for hver enkelt druesort, og modningen foregår på en blanding af franske, amerikanske og østeuropæiske egetræsfade. Winemaker siden 2002 er den dygtige catalonier Susana Lopez Mendiondo, som er uddannet ønolog fra det polytekniske universitet i Madrid og har haft legendariske Peter Sisseck (Pingus) som mentor fra 1998-2002 hos Celler Mas Gil (Clos d’Agon) i det nordlige Catalonien.
Passer godt til

Pizza

Tapas

Pasta

Orientalsk

Hygge

Kalv

Grill

Gris

Okse

Vildt

Fjerkræ

Lam

Ost