
Chateau D'Issan 3. Cru Margaux 2022 i trækasse
"#1 Wine of the year 2025. One of the biggest stories this year was the release of the exceptional 2022 vintage in Bordeaux. I am still amazed how the wines, both reds and whites, have such focus and brightness despite coming from such an incredibly hot and dry year. And the vines held up under the heat. This is why I chose the Château d'Issan Margaux 2022 as our Wine of the Year for 2025. I just drank a bottle a couple of nights ago before finishing this article and I was elated to enjoy such a glorious young bottle of Bordeaux. The opulent and complex fruit in the wine just kept me coming back with every sip. It’s luxurious, to say the least, with velvety tannins and complex flavors of currants, spices and mushrooms." - James Suckling
Bedre end legendariske 2010 og 2016, ifølge to af verdens største vinkritiske spydspidser, James Suckling og Robert Parker.. Château d’Issan scorer sine højeste bedømmelser nogensinde med James Suckling som højdespringer med vanvittige 98 points. Det er altså 1 points fra 1. Cru Classé Château Margaux, der ligger til omkring 6.000 DKK pr. flaske. Det er givetvis også derfor James Suckling netop har kåret vinen til "WINE OF THE YEAR 2025".
En del af begrundelse bag kåringen er, at Bordeaux har præsteret en af de bedste årgange nogensinde. Det kan ikke siges tydeligt nok, hvor meget du skal hamstre denne vin.
“Bordeaux 2022. ‘Astonishing’ Vintage Sets New Benchmark” – James Suckling
Der kan ikke herske nogen som helst tvivl om, at slottets Châteaud d’Issans ”Grand Vin” hører til de mest forbedrede Margaux-vine set over de seneste 25 år. Bordeaux-guruen Jane Anson går så langt som til at sige, at slottet burde have status af 2. Cru Classé, når man smager kvaliteten i glasset.
Det idylliske gamle slot fra 1600-tallet, med voldgrav og hele pivtøjet, nyder ligesom konkurrenterne fra Château Margaux og Palmer godt af dybe veldrænede grusbanker samt en nærmest ubetalelig beliggenhed tæt på Gironde-flodmundingens gunstigt temperaturmodererende vandmasser.
Her har Cruse-familien været ved roret siden 1945, men først siden midten af 1990’erne har slottets topvin for alvor levet op til sin fornemme status af 3. Cru Classé. Man har minimum investeret 10 millioner € i genplantninger, forbedrede dræningsforhold, lavere høstudbytte samt en opdatering af vineri og vinkælder, hvilket har katapulteret kvaliteten helt frem i første række.
Drueselektionen er klart blevet mere kræsen, og siden 1995 er druer fra yngre vinstokke eksempelvis forbeholdt den frugtige andenvin ”Blason d’Issan”.
Igen i årgang 2022 laver man sin Grand Vin på alle 5 tilladte druesorter i det endelige blend, hvilket er ganske unikt at se. 65 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot, 2 % Cabernet Franc, 2 % Malbec og 1 % Petit Verdot bliver modnet i 18 måneder på 50 % nye franske egetræsfade.
Resultatet er en majestætisk Margaux, der næppe er set bedre fra Château d’Issan… og samtidig et kvalificeret bud på appellationens bedste value-for-money!
…
Nyd den lækre Margaux til saftige steaks, kalv, gris, fuglevildt, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan er Chateau D'Issan 3. Cru Margaux 2022 i trækasse fremstillet?
Château d’Issan Margaux 3. Cru Classé 2022 er produceret på 65 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot, 2 % Cabernet Franc, 2 % Malbec og 1 % Petit Verdot. Høsten fandt sted i perioden 15.–28. september med et udbytte på ca. 30 hl/ha. Vinifikation skete i det nye cuverie med små stålbeholdere (20 hl), fuld parcel-baseret gæring og maceration. Vinen blev lagret i franske egetræsfade, hvoraf ca. 50 % var nye fade.
Om Chateau d'Issan
Det idylliske gamle slot fra 1600-tallet, med voldgrav og hele molevitten, nyder ligesom konkurrenterne fra Château Margaux og Palmer godt af dybe veldrænede grusbanker samt en nærmest ubetalelig beliggenhed tæt på Gironde-flodmundingens gunstigt temperaturmodererende vandmasser.
Cruse-familien har været ved roret siden 1945, men først fra midten af 1990’erne har slottets topvin for alvor levet op til sin fornemme status af 3. Cru Classé. Genplantninger, forbedrede dræningsforhold, lavere høstudbytte samt en opdatering af vineri og vinkælder har katapulteret kvaliteten helt frem i første række.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener






