



Dominio del Aguila Canta la Perdiz Ribera del Duero 2020 ØKO MAGNUM i trækasse
Kun fire vine fra i alt tre vinhuse i Ribera del Duero har gennem alle år opnået perfekte 100 ud af 100 point hos klodens mest prestigiøse vinanmelder Robert Parker…
Dominio del Águila, grundlagt af en tidligere vinmager hos Romanée Conti og Vega Sicilia, står bag to af vinene. Du gætter sikkert nemt de to andre ;-)
Canta la Perdiz fra en 1,25 hektar drømmemark med 100-150 år gamle vinstokke er crèmen af crèmen hos Dominio del Águila og Spaniens nye kongevin.
Resultatet er en guddommelig kombi af frugtpower og unik aromatisk finesse, der perfektioneres med luksuskrydderier fra 42 mdrs. lagring på de fineste franske egefade... altså flere mdr. længere end i 2019! Aftappet uden klaring og filtrering. Flasket ved håndkraft.
”This slow elevage results in a wine with beautiful perfume, remarkable poise, ample length, balance and complexity.” – winemaker Jorge Monzon
Canta La Perdiz 2020 er endnu ikke bedømt, men flagskibet scorer konsekvent 1, 2 eller 3 point mere end lillebroderen Aguila Reserva, der netop i 2020 har 97 point hos Robert Parker… You do the math!
Ekstremt eksklusiv produktion: 1.965 fl. og 69 magnums... Vi er tildelt 4 magnumflasker i originale trækasser!
Nyd den til saftigt lammekød, oksekød, sortfodssvin, simremad og modne oste! Servér efter iltning ved 16-18°C.
Hvordan smager Dominio del Aguila Canta la Perdiz Ribera del Duero 2020 ØKO MAGNUM i trækasse?
Dominio del Águila Canta La Perdiz 2020 funkler afgrundsdyb mørklilla med knaldsort kerne i glasset... Næsen er eminent koncentreret, og tilmed vidunderligt rig på aromatisk finesse, med fine violer, parfumerede brombær, blå blommer, svesker, trøfler, kalket mineralitet og sorte kirsebær, der finder smukt sammen med luksuskrydrede fadstrejf af mørkistet kaffe, Valrhona-chokolade og engelsk lakrids... Det er så vildt, det her! Vinen glider med fløjlsblød tekstur og mægtig intensitet over tungen, hvor den mørklækre og frugtkoncentrerede enkeltmarks-Ribera del Duero åbenbarer nuance efter nuance af forbløffende velsmag! Minutlang og perfekt fadkrydret finish, hvor de fine taninner fremstår med perfekt, bøfvenlig og gemmeværdig seriøsitet. Tårevædende lækker verdensklasse og i superårgangen 2020 Ribera del Dueros mest afstand vildeste kultvinsoplevelse til prisen! Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Brombær
Kaffe
Lakrids
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Dominio del Aguila Canta la Perdiz Ribera del Duero 2020 ØKO MAGNUM i trækasse passer godt til...
Om Dominio del Aguila

Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener