Dominio del Aguila Canta la Perdiz Ribera del Duero 2019 i trækasse
Dominio del Aguila Canta la Perdiz Ribera del Duero 2019 i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”98 points. It's a vintage of pleasure and juiciness but with serious structure and depth…” – Robert Parker
Efterspørgslen er eksploderet, siden flagskibet Canta la Perdiz høstede 100 point hos Robert Parker. Og hypen er bestemt ikke blevet mindre efter, at Dominio del Aguila sidste år hentede yderligere en 100 points rating til vinen Peñas Aladas.
Det her er den mest elegante af alle Aguilas vine, hvis man spørger Jorge Monzón selv. Og han ved hvad han taler om… Med en oplæringstid hos Romanée-Conti og senere arbejde hos Vega Sicilia har han allerede i en ganske ung alder et CV, de fleste vinmagere kun tør drømme om.
Kultvinen frembringes på biodynamisk dyrkede druer fra 100 til 150 år gamle vinstokke på den enestående mark Canta La Perdiz. Magien fortsætter i kælderen, hvor druerne fodtrampes på helt traditionel vis. Den fine most bliver gæret langsomt over 7 måneder i franske egetræsfade og beriges herefter med yderligere ca. 31 måneders modning.
Årgang 2019 er netop landet i sølle 1365 eksemplarer. Skal du smage det ypperste fra Ribera del Duero, så skal du slå til nu!
Ved køb af 6 flasker Dominio del Aguila Canta la Perdiz 2019 leveres vinen i original trækasse.
Smagenote
Canta La Perdiz 2019 præsenterer sig med en potent mørklilla farve i glasset... I næsen bliver du trukket ind i et duftmæssigt drømmeunivers af brombær, blå blommer, svesker, trøfler, kalket mineralitet og røde kirsebær, der knytter royale bånd til florale violer og tørrede roser samt krydrede fadstrejf af mørkistet kaffe og engelsk lakrids... Det er så vildt, det her! Vinen lægger sig som fløjl på tungen, hvor den mørklækre og frugtkoncentrerede Ribera del Duero åbenbarer nuance efter nuance af forbløffende velsmag! Minutlang og perfekt fadkrydret finish, hvor de fine taninner fremstår med perfekt fasthed. Tårevædende verdensklasse og klart Ribera del Dueros største kultvinsoplevelse til prisen! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Anmeldelse af Dominio del Águila Canta la Perdiz Ribera del Duero 2019
98/100 Robert Parker
”I tasted two vintages of the single-vineyard Canta la Perdiz, from the vineyard that they consider to produce their most elegant red. The youngest of the two, the 2019 Canta la Perdiz was cropped from a warm and dry year, fermented with indigenous yeasts in concrete with full clusters and a slow malolactic in barrel (seven months) and then spent 35 months in French oak barrels. It has a very expressive nose that is open and immediate, with polished tannins and surprisingly integrated oak after such a long élevage. It's a vintage of pleasure and juiciness but with serious structure and depth, and it is very harmonious and balanced with fine-grained chalky tannins. It has 14.5% alcohol and a pH of 3.55 denoting good freshness. 1,847 bottles and 30 magnums produced. It was bottled in September 2022.”
Ratings tidl. Årg.
97+?/100 Robert Parker
"The 2018 Canta la Perdiz feels like a more rustic version of the 2016, with earthiness and abundant tannins and more backward than the approachable and juicy 2019 I tasted next to it. It fermented with full clusters and indigenous yeasts in concrete vats followed by a slow malolactic in barrel and 37 months in those barrels. The wine is still a little oaky, spicy and smoky, with good ripeness, 14.5% alcohol, good freshness and balance and abundant tannins that feel a little rustic. We'll have to see how the wine develops in bottle. 1,365 bottles and 32 magnums were filled in November 2021."
97/100 Tim Atkin
"Our finest plot" is how Jorge Monzón describes this west and southwest-facing parcel at 890 metres. Cultivated biodynamically, it's one of the oldest vineyards in La Aguilera. Fermented with 100% whole bunches, it's a delicate, refined, layered field blend of Tinto Fino and five other varieties. Taut and focused, with remarkable delicacy, chalky intensity and flavours of citrus, red cherry, raspberry and red plum. Long, spicy and hauntingly ethereal.”
Genial til lam, oksekød, sortfodssvin, simremad og modne oste! Servér efter iltning ved 16-18°C.
Canta la Perdiz 2019 er fremstillet på omtrent 80% Tempranillo, som opnår ekstra kompleksitet og finesse fra Carinena, Garnacha, Albillo, Bobal og Tempranillo Gris. De økologisk dyrkede druer plukkes fra 100 til 150 år gamle vinstokke, mestendels præ-phylloxera, på enkeltmarken Canta la Perdiz.
Enkeltmarken er beliggende nær landsbyen La Aguilera i 890 meters højde. Markens orientering mod syd samt jordbunden med sand over porøs kalksten giver vinen sit særlige mix af karakterfasthed og parfumeret elegance. Efter traditionel fodtrampning af håndhøstede og hele drueklaser gæres mosten uden brug af kulturgær. Malolaktisk gæring foregår på fade – en meget langsommelig proces ved lav temperatur. Efter 38 måneders fadmodning på mestendels franske egetræsfade aftappes vinene manuelt. Ingen klaring, ingen filtrering.
Om Dominio del Aguila
Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv. I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.