
Dominio del Aguila 100 points Robert Parker Smagekasse
90 % af vores flasker blev flået væk med rekordhastighed, da vi sendte nyhedsmail på den historiske Peñas Aladas Gran Reserva 2016. I dag får du chancen for at købe 100 points-vinen, når vi fordeler 20 flasker på 20 unikke smagekasser.
Vi sælger langt under vores laveste tilbudspriser og du sparer i alt mere end 2500 kr. på smagekasse - vi forventer stor efterspørgsel og kan ikke garantere en kasse til alle.
Med Peñas Aladas 2016 opnår Dominio del Aguila igen de perfekte 100 points fra Robert Parker og skriver sig dermed ind i historiebøgerne som den første producent nogensinde i Ribera del Duero til at høste 100 points to gange i samme årgang.
Robert Parker har siden 1992 smagt og rated mere end 3.300 vine fra Ribera del Duero. Peñas Aladas er blot den 9. vin, der opnår 100 points.
Vega Sicilia og Romanée Conti-lærlingen, Jorge Monzon, er nu blevet sin helt egen mester. At han, i den største årgang nogensinde, har to ud af tre 100 points-vine hos Robert Parker siger alt om magtfordelingen... Dominio del Águila ER den nye konge af Ribera del Duero. Han er foran ALLE - Ingen nævnt, ingen glemt!
Rejsen mod de 100 points starter for mere end 100 år siden, da vinstokkene plantes på Ribera del Dueros tre koldeste parceller. Her står Tempranillo samplantet med hvid Albillo, Grenache og andre sorter, som giver Aguila-vinene deres unikke særpræg. Som om det ikke var unik nok i sig selv, så gæres vinen ekstremt langsomt igennem 20 mdr. i kølige, underjordiske kældre fra det 14. årh. Herefter modner vinen yderligere 34 mdr. på franske egetræsfade inden frigivelse - dét her er nøglen, der åbner døren til perfektion.
I dag får du udover 100 points-vinen 2 flasker Peñas Aladas fra årgang 2014, der med 99 points høster den højest mulige rating hos Guia Peñin. Årets vildeste smagekasse fuldendes med Aguilas Reserva fra 2019 og 2018, hvor sidstnævnte blandt andet slår Vega Sicilia hos Robert Parker.
Smagekassen indeholder:
1 fl. Dominio del Aguila Peñas Aladas Gran Reserva Ribera del Duero 2016
⭐"100 points. Dominio del Aguila has done it again..." - Robert Parker
2 fl. Dominio del Aguila Peñas Aladas Gran Reserva Ribera del Duero 2014
⭐"99 points. "Exceptional, superb, intense, structured and with a chalky touch that gives it a lot of tension in the mouth.” - Guia Peñin
2 fl. Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2018
⭐”98 point. Viser hvad Ribera Del Duero kan... en fuldendt vin" - Mad & Monopolet
⭐"97 points. Fine, serious and elegant” – Robert Parker
1 fl. Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2019
⭐"97 point. For satan - pardon my french - hvor den smager godt." - Houlberg
⭐"96 points. 2019 Reserva could be the modern version of the 2015—a round, lush and approachable Reserva that is perfumed and fruit-driven, with spices in the background. It's a hedonist cuvée" - Robert Parker
Om Dominio del Aguila

Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Indhold
Proptype
Emballage