
Château de Panigon Médoc Cru Bourgeois 2016
Hvilken bordeaux... har de hældt Cru Classé i flasken? Bordeauxfans med hang til ekstraordinær Médoc-value kan roligt stå på lige her.
Med hjælp fra topønologen Eric Boissenot nærmer Château de Panigon sig i den hypede 2016-årgang smagen af Cru Classé – men stadig til en brøkdel af prisen!
Glæd dig til en super-ambitiøs og solbærlækker Médoc med komplekse noter af cigarkasse, mokka og ristede krydderier fra hele 33% nye barriquefade.
Nyd den gerne til saftige steaks, lam med urter, fuglevildt og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Château de Panigon Médoc Cru Bourgeois 2016?
Mørk og tæt kirsebærrød med lilla skær. De Panigon 2016 forfører i næsen med delikat og kompleks duft af viol, mynte, kirsebær, blommer og solbær, der akkompagneres af dybe lakridsnoter, tørret kød, trøfler, cedertræ og grafit. Smooth og fløjlsblød med flot nuancerede og luksuriøst fadkrydrede frugtnoter. Lang finish med mineralske nuancer og silkefine tanniner. Bravo! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Château de Panigon Médoc Cru Bourgeois 2016 passer godt til...
Hvordan er Château de Panigon Médoc Cru Bourgeois 2016 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 45% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot og 5% Petit Verdot, som høstes fra nogle af Médocs fineste grusmarker, blot nogle få km fra berømte St-Estèphe. Vinen gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring med hele 30 dages udtræk af farve, smag og tannin fra drueskallerne. Vinen forkæles efterfølgende som en Cru Classé med 12 til 18 måneders modning på franske barriquefade, heraf 33% helt nye.
Om Chateau de Panigon
Siden 2006 har driften af Château de Panigon været i hænderne på Corinne Leveilley Dadda og Georges Dadda, der er henholdsvis datter og svigersøn af de nuværende ejere.
Fra slottets 53 beplantede hektar på førsteklasses grusholdig jordbund laver fremstiller parret to rødvine, hhv. Château Amour og Cru Bourgeois-flagskibet Château de Panigon.
De ambitiøse rødvine fremstilles i slottets topmoderne vineri med kælderhjælp fra den anerkendte ønologiske konsulent Eric Boissenot.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold