Klik/Tryk for at zoome

Chateau Surain "News Drinker" Merlot Bordeaux 2018 (Naturvin)

Udsolgt Vingaranti
"92 point. Fransk charmør i frisk ungdommelig stil. Très bien!" - Barego'mad
"90 point. Spændende, anderledes vin." - Vinbladet, april 2020 
 

Naturvin fra Bordeaux? I bourgogneflaske? Så har man hørt det med… Og tilmed en herlig charmetrold, der oser af frisk, ren og uforfalsket drikkeglæde.

Ikke en klassisk Bordeaux, der er skabt til at samle støv i kælderen – men den glade og svovlfri type, hvor frugten vader direkte ind i alles hjerter – med masser af power, spræl og sexet Merlot-glimt i øjet!

Smagenote

Flot ungdommelig rubinrød med sortlilla skær. Næsen er hyper bærfrugtig og imødekommende – man hører den næsten hviske: drik mig! I munden blød, fyldig og intens saftig med noter af røde bær, blåbær, lakrids og tobak. Flot, nuanceret og herligt læskende. Er perfekt allerede nu, men kan nydes i 3-4 år fra høståret.

Anmeldelser af Chateau Surain "News Drinker" Merlot Bordeaux 2018

92/100 Barego'mad - mad & vinblog
"News Drinker Merlot er fremstillet på 100% Merlot, og uden tilsat sulfitter, hvilket gør at en naturvin som News Drinker skal nydes i løbet af få år. Med andre ord er News Drinker skabt til at sprede drikkeglæde i nuét, hvilket tilgodeser langt de fleste vinglade forbrugere her i landet. I glasset mødes du af en charmerende ungdommelig rødvin, som fremstår dyb rubinrød i glasset med en flot cremet viskositet. News Drinker åbner ballet med en saftig palette af røde bærfrugter, fuldmoden blomme, søde ribs, lakrids, mørk chokolade og tobak i et frisk og meget imødekommende udtryk. Smagen er saftig og dejlig blød med en omfavnende fransk personlighed, der er meget tiltalende. Den opleves righoldig og harmonisk og lægger sig silkeblødt på tungen med fokus på de friske bærfrugter understøttet af blid fuldmoden syre og velafstemte søde tanniner ud i en lang harmonisk finale, som lokker med endnu en mundfuld. Det er Bordeaux-Merlot skabt til at sprede drikkeglæde rundt om bordet eller som et saftigt læskende glas sofahygge-vin. Très bien!" 

 
90/100 Vinbladet
"Duft med mørke kirsebær, dyb frugt, pikant syrligt strejf med mørk chokolade. Dejlig saftig frugt, fyldig med blid tannin, afslutter med saftig eftersmag med mørk frugt og pikant syre, der giver vinen liv. Spændende, anderledes vin, naturvinsagtig, uden tilsætning af svovl, skal nok drikkes ung."
 
89-90/100 Houlberg
"4,5 Thumbs Up med en kæmpe pil op. Nu er der skruet en kende op for epo- og bioknappen, gæret og syrlig frugt, flæsket, animalsk, landlig med blommer, blommekompot og blåbær, kirsebær, våde vaskeklude, spidskommen, en pikant syre, tør engelsk lakrids eller lakridsrod, en bar med chokolade, sød tobak, en vild, uregerlig og næse, som er over det hele … på én gang .. og dragende, som en trold, som stikker hovedet op af en pose med lakridskonfekt. Men meget spændende og atypisk Bordeaux. Smagen er egentlig ganske spændstig, saftig med en ren, tør frugt, hvor der er klare tanniner, som ikke er helt voldsomme, men alligevel sætter sig på din tunge og tænder. Frugten er både tør, frisk, krydret, ungdommelig og nærmest kirsebær, blommer, hindbær og slet ikke som mørk som forventet. Samlet bliver det en saftig, fyldig og krydret powervin med en let sælsom charme, så hoster Houlberg sgu op med 4,5 naturlige fingre med en kæmpe pil op."

❤❤❤❤❤ Kvindevin
"Jeg skænkede op af den første af vinene med en kæk og forfriskende etiket i tegneseriestil med navnet News Drinker Merlot. En rigtig blød og lækker vin, som i den grad vandt min interesse.. Her var beviset på, at Bordeaux ikke er gået i stå og kun laver rævepis eller vin til priser, kun arabiske oliesheiker eller russiske oligarker kan være med på. Med priser i nærheden af 100 kroner kan de fleste smage med." 

Gold Medal - Gilbert & Gaillard

Nyd vinen som den er – eller til oksekød, lam, gris, and eller charcuteri. Servér ved 16-18°C

Vinen er lavet på 100% Merlot fra 12 hektar omkring Saint-Gervais, i ”smørhullet” mellem Cotes de Bourg og Fronsac. Her på højre bred af floden Dordogne dyrker familien sine marker  økologisk (ucertificeret) og i harmoni med månens cyklus. 

St. Gervais er begunstiget af et særligt tørt mikroklima, som muliggør sen høst af fuldmoden Merlot fra de 30 år gamle vinstokke. Jordbunden og modningsbetingelserne har, ligesom vinen, meget til fælles med de verdensberømte naboer Fronsac og St.-Émilion. En dejlig frugtren Merlot, blødgjort med 2 år på ståltank før aftapning. Lavet uden tilsætning af svovl (naturvin).

Familien Surain har lavet vin i Saint-Gervais siden 1920. Fjerde generation, den ambitiøse Adrien Surain, støttes i hverdagen af sin onkel og bror. Indtil for få år siden havde Adrien fuld fart på en international karriere som IT-projektleder. Hjemme i Bordeaux producerede Adriens onkel beskedne 200 flasker vin om året. Resten af blev solgt til negocianter (bulkvin) og kooperativer (druer). 

Men i 2013 var vingården truet. Indtægterne udeblev, for de normale aftagere var i dyb krise. Onklen var klar til at sælge, så Adrien flyttede fra Argentina til Europa for at yde støtte. I 2014 rejste Adrien til Hong Kong og tjente godt. Alle penge blev investeret i familiens vingård, hvor nye redskaber og større ståltanke gav mulighed for at lancere mere og bedre vin i eget navn.

2015 gav ny tro på fremtiden. Vinkvaliteten var enestående god, og Chateau Surain formåede at aftappe 30.000 flasker under egen label. Siden 2017 har Adrien været tilbage til Bordeaux, hvor han arbejder på fuld tid i vinmarken.

Som historien viser, er Bordeaux meget andet end investeringsfonde, glamour og Cru Classé. Det glæder os, at Surain-familien tager kampen op, for deres vin er tæskegod!

Læs mere

1 fl. pr. stk. 159,95  DKK
6 fl. pr. stk. 119,95  DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

92 Point

Barego'mad - mad & vinblog

90 Point

Vinbladet

89-90 Point

Houlberg

❤❤❤❤❤

Signe Wulff, Kvindevin

Gold Medal

Gilbert & Gaillard

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Alkohol 15 %
Indhold 75 cl