
Chateau Puech-Haut St-Drézéry Prestige 2018
Chateau Puech-Haut er ikke uden grund Languedocs bedst anmeldte vingård hos Jeb Dunnuck og Robert Parker. Vinene minder om de bedste fra Chateauneuf-du-Pape – tilsat eksklusiv, moderne flair à la Napa og Bordeaux.
St-Drézéry Prestige er i topåret 2018 blandt de bedste rødvinskøb, du kan gøre i hele Languedoc. Punktum.
Nyd vinen alene eller til grillet oksekød, lam, and eller vildt. Bredt anvendelig. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Chateau Puech-Haut St-Drézéry Prestige 2018?
Mørk rubinrød farve. Den intense næse lokker med nuancerede noter af kandiserede hindbær, sorte kirsebær, blommer og fuldmodne brombær, samt underliggende hints af garrigue, peber, skovbund, tørret kød, kaffe, kanel og kakao. I munden lækker fyldig med elegant krydret bærfrugt og blide tanniner i eftersmagen, der både er vedvarende og rig på finesse. Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Om Chateau Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Chateau Puech-Haut og Chateau Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv de to vingårdes ”entry level”-vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage