
Casa Marin Riesling Lo Abarca 2018
Jep, Lo Abarca 2017 var en af verdens bedst ratede Rieslings i Decanter... Og nu er den længe udsolgte topvin, der oprindeligt var låst til en af Casa Marins engelske storkunder, endelig tilbage i absolut topform med den flotte årgang 2018.
Casa Marin er to gange løbet med prisen for ”Worlds Best Sauvignon Blanc”, og fra samme terroir kom imponerer Riesling Lo Abarca her med struktur og velsmag som en Riesling Grand Cru fra Alsace - til en brøkdel af prisen!
---
Nyd den til fisk og skaldyr, sushi, fjerkræ og gris, samt røgvarer, lette asiatiske retter og karakterfulde oste. Servér ved 10-12°C.
Hvordan smager Casa Marin Riesling Lo Abarca 2018?
Nyskænket præsenterer Lo Abarca 2018 sig elegant strågul i glasset med intens og kompleks duft af grønne æbler, lime, tørret fersken, ingefær og mineralsk petroleum... I munden smooth og tør til halvtør med frugt og dirrende frisk mineralitet i sublim balance. Stor, mineralsk afslutning med myriader af fine, fine smagsnuancer. Wauw, for en Riesling! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Casa Marin Riesling Lo Abarca 2018 passer godt til...
Om Casa Marin

“Chile Winemaker of the Year 2024: Felipe Marin” - Susie & Leo, Masters of Wine
”Maria Luz Marin, Chile’s first and most prominent female vigneron, has single-handedly put together this small gem of a winery in cool-climate San Antonio, just a few kilometers from the Pacific Ocean. Her wines are a reflection of her vision and as individualistic as anything produced in Chile.” – Robert Parker
Casa Marin regnes af mange eksperter for Chiles førende producent af koldklimavine.
Hele to gange har enkeltmarksvinen Cipreses været ”Best Sauvignon Blanc in the World", og da Konstantin Baum Master of Wine blindsmager Sauvignon Blanc på sin populære Youtube-kanal, sejrer Casa Marin Cipreses foran Loiredalens mest berømte Sauvignon Blanc - Didier Dagueneaus "Silex" til omkring 1500-1800 kr. pr. flaske!
Casa Marin lever fuldt ud op til sit navn, ”huset ved havet” Vingården etableres i år 2000, da pioneren María Luz Marin begynder at dyrke vinstokke i det kølige og vindblæste område Lo Abarca, som indtil da regnes for uegnet til vindyrkning grundet det kolde klima.
Vinmarkerne ligger kun 4 km fra Stillehavets iskolde, antarktiske Humboldtstrøm. Disse kolde vækstbetingelser giver sammen med den næringsfattige jordbund et usædvanligt lavt høstudbytte. Druerne leverer dog en friskhed og smagskoncentration, der er unik i Chile.
Fra 38 mikroterroirs på 40 beplantede hektar fremstiller Casa Marin hvidvine i verdensklasse på især Sauvignon Blanc og Riesling samt lige så flotte rødvine på Pinot Noir og Syrah.
Cartagena-serien byder på fantastisk value-for-money, mens enkeltmarksvinene fra Cipreses Vineyard (Sauvignon Blanc), Miramar Vineyard (Riesling & Syrah) samt Litoral Vineyard (Pinot Noir & Syrah) leverer toppen af poppen af sydamerikansk koldklimavin.
Sønnen Felipe er fulgt i sin moders fodspor. Han er uddannet ønolog og oplært i californiske Sonoma samt newzealandske Marlborough. I 2024 kan han fortjent lade sig hylde som ”Chile Winemaker of the Year” hos Masters of Wine, Susie Barrie og Peter Richards.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage