Canta la Perdiz 2014 ØKO , Dominio del Aguila
Canta la Perdiz 2014 ØKO , Dominio del Aguila
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Canta la Perdiz (”agerhønens sang”) er navnet på Aguilas flagskib. Denne enkeltmarksvin fik sin kommercielle debut i den svære årgang 2013. Vinen trodsede alle naturlove og fejede med 98 pts. fra Parker & Co. alle øvrige Ribera-vine til side - ingen nævnt, ingen glemt.
I 2016 kom så det ultimative højdepunkt - 100 points fra Robert Parker.
Nu kan du opleve den unikke vin fra den fremragende årgang 2014. Efter godt 8 år på fad og flaske begynder den majestætiske Ribera del Duero for alvor at baske med vingerne.
Anmeldelser af Dominio del Aguila Canta la Perdiz 2014
97+/100 Robert Parker
"...great freshness and elegance. The distinct characteristic from the best of the wines here is a special perfume. With time, it also develops a spicy twist, reminiscent of nutmeg, faintly exotic. These wines show floral, subtle, elegant and nuanced, really captivating. The palate is refined, with fine-grained, chalky tannins and all about elegance and finesse. There are few wines like this in Ribera del Duero. It might be splitting hairs, but this could be a tad better than the 2013!"
René Langdahl Jørgensen om Canta la Perdiz 2014: "...fra stokke mellem 100 og 150 år gamle, flere upodede! Dyb, men rød vandig kant, fadkrydret på toppen af kirsebær og modne hindbær, juicy og grædefærdig intens, helt uden ekstraktion eller hjælp fra fad, lædertone, høj tannin men fuldstændig fløjlsagtig, livlig cool syre, ubegribelig elegant muskelbundt." (renelangdahl.com)
Anbefales til lam, oksekød, vildt og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°
2014 Domino del Aguila Canta la Perdiz er en enkeltmarksvin fremstillet af håndhøstede druer fra mere end 100 år gamle stokke, som er lokaliseret omkring landsbyen La Aguilera i 890 meters højde. Markens orientering mod syd samt jordbunden med sand over porøs kalksten giver vinen en særlig karakter og parfumeret elegance. Efter traditionel fodtrampning af håndhøstede og hele drueklaser gæres mosten uden brug af kulturgær. Malolaktisk gæring foregår på fade – en meget langsommelig proces ved lav temperatur. Efter 31 måneders fadmodning på mestendels franske egetræsfade aftappes vinene manuelt. Ingen klaring, ingen filtrering. Produktion: 1053 flasker.
Om Dominio del Aguila
Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt!
Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Det familieejede vineri ligger i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.