



Bodegas Montebuena Rioja Alavesa Blanco 2021
Hvid Rioja… på Tempranillo??
Jo, den er god nok! Dugfriske Montebuena Blanco 2021 er skabt på topdruer fra over 60 år gamle Viura-stokke, der suppleres med en mindre andel Tempranillo Blanco… den hvide mutation af Rioja og Ribera del Dueros mest berømte rødvinsdrue.
Også terroiret er i særklasse, idet Montebuenas stærkt kalkholdige vinmarker er perfekt beliggende lige nedenfor den berømte bjergformation Sierra Cantabria, der skærmer vinplanterne mod Biscayens regn og rusk.
Med kernesunde druer som råmateriale skaber winemaker César Castro dette brag af en hvid Rioja Alavesa, som med sin cremede tekstur, delikate frugt og rislende mineralitet minder ikke så lidt om en god Chablis... Anbefalet!
Nyd den til fisk og skaldyr, salater, sushi, lette tapas, fjerkræ, cremede pastaretter og halvfaste oste. Server ved 8-12 °C.
Hvordan smager Bodegas Montebuena Rioja Alavesa Blanco 2021?
Ved ophældningen elegant strågul i glasset… Næsen er dejlig frisk og frugtbetonet med elegante aromaer af nyskårne grønne æbler, saltet citusmineralitet, våd kalksten, lidt honningmelon samt tropiske strejf af banan… På tungen suverænt forfriskende med smooth og let Chablis-cremet tekstur, der glidende forvandler sig til delikate frugtnoter og fine mineralske nuancer. Eftersmagen er flot og harmonisk med pikante strejf af urter, der nærmest skriger på en omgang lette tapas eller sushi! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Bodegas Montebuena Rioja Alavesa Blanco 2021 passer godt til...
Hvordan er Bodegas Montebuena Rioja Alavesa Blanco 2021 fremstillet?
Vinen er fremstillet på et spændende Rioja-blend af 85% Viura og 15% Tempranillo Blanco, som winemaker César Castro selekterer fra over 60 år gamle vinstokke på nogle af Rioja Alavesas bedste og meget kalkholdige vinmarker omkring landsbyen Labastida. Terroirets unikke beliggenhed i ly af Sierra Cantabria-bjergene giver unikke klimatiske forhold, der tillader druerne at modne til perfektion.
Ved ankomst til vineriet afstilkes druerne, inden 36 timers koldmacerering trækker maksimal frugtaroma fra drueskindet. Herefter gærer vinen med frugtbevarende temperaturstyring ved 14°C over en periode på 14 dage, hvorefter vinen trækker yderligere fedme og smagskompleksitet fra de fine gærrester, inden aftapning på flaske.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener

















