



Bodegas Montebuena Rioja Alavesa Blanco 2023
“The white wines of the 2023 vintage stand out for their freshness and moderate alcohol content” - Bodegas Montebuena
Efter 7 måneders utålmodig venten… Riojas bedste hvidvinskøb gør comeback i den dugfriske 2023-årgang!
Vores leverandør af verdensklassevinene fra Luis Cañas og Bodegas Amaren har givet os et vigtigt insidertip om denne helt fantastiske vinvalue fra det højtliggende og fashionable Rioja Alavesa.
Vi taler altså perfekt modne topdruer fra 65 år gamle vinstokke på stærkt kalkholdige vinmarker under bjergformationen Sierra Cantabria, som skærmer vinplanterne mod Biscayens regn og rusk.
Med dette kernesunde råmateriale skaber winemaker César Castro et brag af en "Estate Bottled" hvid Rioja Alavesa, som med sin cremede tekstur, delikate frugt og rislende mineralitet faktisk minder ikke så lidt om god Chablis...
Nyd den til fisk og skaldyr, salater, sushi, lette tapas, fjerkræ, cremede pastaretter og halvfaste oste. Server ved 8-12 °C.
Hvordan smager Bodegas Montebuena Rioja Alavesa Blanco 2023?
Montebuena Rioja Alavesa Blanco 2023 står elegant strågul i glasset… I næsen imponerende delikat og nuanceret med den dejligste duft af nyskårne grønne æbler, frisk lime, våde kalksten, havbrise, stikkelsbær, honningmelon, fennikel samt lidt tropisk frugtige undertoner… På tungen er den hvide Rioja nærmest svævende blød i teksturen, mens smagen overbeviser med delikate frugtnuaner over den fineste, nærmest Chablis-lignende mineralitet. Den læskende eftersmag er flot og harmonisk med pikante strejf af urter, der nærmest tigger om en tallerken tapas eller sushi! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Smagenoter
Fennikel
Grønne æbler
Honningmelon
Lime
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Bodegas Montebuena Rioja Alavesa Blanco 2023 passer godt til...
Hvordan er Bodegas Montebuena Rioja Alavesa Blanco 2023 fremstillet?
Bodegas Montebuena Rioja Alavesa Blanco 2023 er fremstillet på 85 % Viura (Macabeo) og 15% Tempranillo Blanco, som winemaker César Castro plukker fra 65 år gamle vinstokke i det højtliggende og prestigiøse Rioja Alavesa. Terroirets unikke beliggenhed i ly af Sierra Cantabria-bjergene giver unikke klimatiske forhold, der tillader druerne at modne til perfektion. Ved ankomst til vineriet afstilkes druerne, inden 36 timers koldmacerering trækker maksimal frugtaroma fra drueskindet. Herefter gærer vinen med frugtbevarende temperaturstyring ved 14°C over en periode på 14 dage, hvorefter vinen trækker yderligere fedme og smagskompleksitet fra de fine gærrester, inden aftapning på flaske.
Druer
ViuraVindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener

























