
Bodegas Luis Canas Crianza 2020
Verdens bedste value for money, ifølge verdens største vinanmelder, Robert Parker!
En af Riojas mest kendte og ikoniske Crianza-vine kan nu endelig fås hos Supervin.
Selvom Luis Cañas har mere end 100 års pionér-skabende vinhistorie bag sig, så var det et gigantisk højdepunkt for familie-producenten, da Robert Parker i 2012 kårede deres Crianza til verdens bedste vinkøb.
Som om det ikke var nok, så bakkes den enestående kvalitet op af det berømte Decanter Magazine, der fremhæver vinen som et af de bedste køb år efter år.
Luis Cañas er et navn som mange nikker genkendende til og huset har da også været toneangivende for Spaniens mest berømte vinregion siden 1928. Sidenhen har fire generationer videreudviklet vinhuset, der i dag ejes af Juan Luis Cañas som også står bag de forrygende ”Bodegas Amaren”-vine.
Opskriften på verdens bedste value findes i husets højtliggende vinmarker i det luksuriøse Rioja Alavesa, som længe har været dyrket efter økologiske principper. Druerne dobbeltsorteres inden gæring, så kun de bedste finder vej til den færdige vin.
Efter gæringen modnes den i 12 måneder på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade, hvilket giver den solbær og kirsebær-koncentrerede Tempranillo komplekse fadnoter af vanilje, mokka, cedertræ og kokos.
.....
Nyd den til lam, oksekød, sortfodsskinke, pasta, pizza, vildt, grill, tapas, and og osteanretninger. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Bodegas Luis Canas Crianza 2020?
Luis Cañas’ ikoniske Crianza sejler rundt i glasset med en dyb solbærrød farve. Ved første snif mærker man essensen af Rioja med den mørke Tempranillo-frugt og de fremtrædende fadkrydderier… Sorte kirsebær, blommer, solbær, fuldmodne brombær, lagret balsamico og tørrede urter indhylles i cedertræ, lakrids, kaffe, røg, kokos og vanilje fra den luksuriøse fadlagring. På tungen er Tempranillo’en vidunderligt smooth og balanceret med oceaner af velkrydret mørk bærfrugt. Pikante urter og frisk mineralitet føjer yderligere klasse til smagen, der slutter flot af med fløjlsbløde tanniner og fadkrydderier. En af markedets bedste og mest berømte Rioja Crianza’er! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Bodegas Luis Canas Crianza 2020 passer godt til...
Om Luis Canas

„The best wines can only be made from the best grapes.“
Rigtig mange danskere vil med glæde nikke genkendende til Luis Cañas-navnet, når de ser en vin fra Rioja. I årtier har det legendariske vineri været synonym med højkvalitets-vine af den gamle skole fra Spaniens mest traditionsrige region.
Grundlæggeren af det berømte vinhus, Luis Cañas, bliver født i 1928, og selvom det næsten er 100 år siden, så havde forfædrene allerede på det tidspunkt været i gang med vindyrkning i 100 år. Vin er en del af DNA-koden for familien Cañas, der har reserveret flere kapitler i Riojas historiebøger.
I starten af 1900-tallet var Cañas kendt for at lave frugtige og let drikkelige vine, som var gæret på hele klaser efter "Beaujolais"-metoden med carbonisk maceration. Vinen blev lavet i en underjordisk kælder, hvorefter den blev fragtet i store tønder godt 100 kilometer med muldyr ad støvede landeveje til Bilbao og San Sebastián, hvor det hele blev solgt til store kooperativer. Det var opskriften for alle vinbønder på daværende tidspunkt i Rioja Alavesa, som et af de førende underområder i regionen. Lige indtil et tilfældigt møde i 1970 ændrede alt.
Luis Cañas sidder på bytorvet og nyder en af sine egne vine med vennerne, da en mand spørger om han må smage. Han viser sig at være formanden for en berømt gastronomisk loge, der øjeblikkeligt får smag for Luis' vine. Snart vendte hele flokken af madentusiaster tilbage efter mere vin, og det gav Luis' blod på tanden. Nu skulle det være slut med at sælge til store kooperativer. Han grundlægger hurtigt derefter familiens vingård og bliver den første vinbonde i Rioja Alavesa til at flaske sin egen vin i eget navn og bryder dermed med en fasttømret tradition, som senere skulle vise vejen for utallige andre producenter med samme drøm. Her starter den kommercielle æra for Rioja-vin og det hele tager fart i 1989, da den nuværende ejer, Juan Luis Cañas, overtager tøjerne i familiefirmaet.
Juan Luis vil ikke kun lave gode "unge vine" og begynder at specialisere sig i de såkaldte Crianza-vine, der gennemgår minimum 6 mdr. på egetræsfade (gerne en blanding af amerikanske og franske), som er skabt til at kunne holde i længere tid. Til det formål laver han et nyt "state of the art" vineri i 1994 med alle de optimale betingelser for fadlagringen.
De fadlagrede vine bliver en gigantisk succes og det hele kulminerer for Juan Luis, da ingen ringere end Robert Parker i 2012 kårer deres Crianza til verdens bedste value for money-køb.
Luis Cañas er i dag blandt de helt store spillere i Rioja og producerer hvert år op mod 2 millioner flasker fra deres mere end 350 hektar vinmarker! Det svarer til cirka halvdelen af hele Pomerol-appellationen i Bordeaux. På trods af de mange hektar og store mængder, så formår de stadig at fremstille terroir-tro Rioja-vine ud fra økologiske og biodynamiske principper. Juan Luis' søn, Jon, er allerede en fast del af teamet og den fjerde generation står dermed på spring for at tage over og udbygge Luis Cañas legendestatus i Rioja.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold