Tilbage

Spanien

Bodegas Amaren Viñedo Singular Carraquintana Rioja Alavesa 2018 i trækasse

1 fl. pr. stk.
599,95DKK
4 fl. pr. stk.
499,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

97 Point - Testvinder Rioja

Flaskehalsen

97 Point

Houlberg

97 Point

Guia Proensa

96 Point

Mad og Monopolet

96 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

95 Point

Verema

94 Point

Tim Atkin

⭐4,5

Vivino

Bestil inden

15 timer 13 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Bodegas Amaren Viñedo Singular Carraquintana Rioja Alavesa 2018 i trækasse

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"97 point. Testvinder - Rioja. Carraquintana er noget af det bedste, jeg har smagt i år. Så er det sagt." - Flaskehalsen

"97 point. Vinen smelter i munden, mens mit savl løber ned af hagen med englemusik i baggrunden..." - Houlberg

"97 points." - Guía Proensa
"96 point. En helt enestående vin. Alt fungerer..." - Mad & Monopolet
"96 point. Kæmpestor Rioja vin..." - Winewherever

Spanien. Rioja i glasset. Bodegas Amaren.

100 point-producenten rangeres af Master of Wine,Tim Atkin, på linje med cru classé i Bordeaux, og så er der lagt i kakkelovnen til store vinoplevelser, når guruen bruger de store ord. 

Når den Ribera del duero-inspirerede winemakingstil kombineres med Rioja Alavesas kølige, kalkholdige terroir, er der nemlig ikke langt til verdensklassevin.

Og hemmeligheden bag Carraquintana? Tilsætningen af hvidvinsdruen Malvasia, der giver et herligt floralt og friskt touch til powerfulde Tempranillo… Frugtcharmerende Garnacha og elegante Graciano har også fået lov til at blive en del af denne ’’super-Rioja’’, hvor man har været flittig til at blande - ligesom i de berømte ’’supertoscanere’’! 

Drønforkælet med 14 måneders fadlagring på fin fransk eg. Over 85 år gamle vinstokke. Topanmeldt med 94 point. Der er ikke så meget at rafle om: Carraquimtana bevæger sig ubesværet ind i den øverste liga af Rioja-vine.

Og det er fuldt fortjent!

Smagenote

I glasset viser sig en smuk dyb kirsebærfarve. En imponerende indledning med mørk frugt som fede blommer, glinsende kirsebær og solbærmarmelade, der bevæger sig over i noter af balsamico og Middelhavets tjæresorte oliven, der giver oplevelsen en lidt eksotisk, sydlandsk krydring, som igen virker dragende på sanserne. Forførelsen fortsætter ugenert med æteriske florale dufte, der hæfter sig på aromaerne af støvet hvid peber og lakridsstrejf. Læg dertil en powerfuld, frugtfyldig og alligevel elegant finale! Vi er på et meget højt niveau her. En Rioja, der ikke er svær at elske! Drik nu eller gem +15 år fra høståret.

Nyd vinen til lam, oksekød, stuvninger, kraftige gryderetter, vildt, grill, tapas, and og osteanretninger. Servér ved 16-18°.

Anmeldelser af Bodegas Amaren Carraquimtana 2018

97/100 "Testvinder Rioja" - Flaskehalsen
"Carraquintana er noget af det bedste, jeg har smagt i år. Så er det sagt. Det er Rioja med et twist, for samtidig med, at man sporer den klassiske Rioja-stil, er der taget flere livtag med mere moderne tilgange til denne vin. Tempranillo-druerne er suppleret med Garnacha og Graciano, der alle står på samme mark i det nordlige og kølige Rioja Alavesa-område – og her har der også sneget sig et Malvasia-vinstokke ind. De bliver også brugt i denne vin, og de er med til at give en anderledes, legende lethed og aroma, som sammen med de blå druers frugtige og velkrydrede univers, fuldfører en komplet og kompleks oplevelse. Bodegas Amaren har begået et lille og yderst betagende mesterværk med Carraquintana. Rioja i absolut topklasse – til både fans af klassisk Rioja, og til os, der gerne vil have et ekstra twist. Normalpris kr. 599,95 – Set til kr. 399,95"

97/100 Houlberg
"Som med 2017'eren er det en imponerende vin, som har en helt utrolig lethed med en burgundisk let frugt og så alligevel et  pænt og fint fagpræg. Frugten er nærmest levende, legesyg, saftig, lys, frisk  med jordbær, kirsebær, brombær, lys tobak, læder, cedertræ, lidt skovbund, svag saltlakrids, vanilje og grøn syre. Åhhhh hvor smager den også godt ... let, legende og feminin elegant med fjerlet præcision og i forhold til 2027'eren er frugten også svagt lysere med kirsebær, hindbær og endda lidt ribs. Der er syrligt, sødt, dansende og totalt let på tå. Overjordisk, æterisk, svævende, luftig og alligevel knivskarp. De tørre taninner er lyse, bløde samt sarte, hvorved vinen smelter i munden, mens mit savl løber ned af hagen med englemusik i baggrunden. 97 point. Forhandles af Supervin, hvor en  flaske koster 599,95 kr., mens prisen ved køb af 4 flasker er 499,95 kr."

97/100 Guía Proensa

96/100 Mad & Monopolet
"Kæmpestor vin! Lige præcis denne type vin understreger, hvorfor spansk vin er så enestående. Det er helt enkelt en flot, velkomponeret og gennemført vin. I næsen har den dybe noter af modne kirsebær, jordbær, tobak, svampe, vanilje, lakrids, eg og mørk chokolade. I munden er tanniner, fad, syre og sødme fuldstændig integreret i et samspil, som skaber en helt enestående vin. Alt fungerer ved denne vin, som med tiden bliver endnu vildere.  Normalpris kr. 599,95 – Set til kr. 399,95"

96/100 Winewherever, Rasmus Christensen
"Enkeltmarksvin Carraquintana er kun produceret i 2428 eksempler i 2017, så der er tale om små mængder, der som et enebarn har fået alt opmærksomhed. Den er særdeles kompleks, med en duft der kommer godt op af glasset og invitere på en vinøs rejse. I munden er den fyldig med masser af mørk frugt, intens med en høj levende syre, der giver den masser af energi. Tanninerne er modne, integreret og smelter væk i munden som mørk chokolade, der sammen med eftersmagen, bliver ved med at udvikle nye noter efterhånden som vinen har forladt munden. Kæmpestor Rioja vin der kan drikkes nu, eller gemmes væk i en livstid." 

95/100 Verema
"Garnet color, with garnet reflections, medium/high layer. Clean and bright. Good intensity on the nose, ripe red/black fruit (blackberries), spices, rockrose, resin, vanilla, toast. Elegant, silky entry, with volume, ripe tannins, with good acidity, long and fruity aftertaste."

94/100 Tim Atkin, Master of Wine

.......

Tidligere årgang:

97/100 Houlberg (årg. 2017)
"6,5 Thumbs Up. Selvom det måske burde minde lidt om foregående El Cristo de Samaniego, så er denne på en eller anden måde lettere og mere frugtrig, har en finere og mere delikat aroma, selvom der selvfølgelig også er et pænt fadpræg, men det er bare langt mere integreret ind i duftene. Frugten er nærmest levende, legesyg, lys og frisk, kirsebær, brombær og måske endda lidt jordbær, tobak, læder, cedertræ, lidt skovbund, svag lakrids og vanilje. Letheden er vild og det dufter vanvittigt godt. Sådan smager vinen faktisk også … som at få en knytnæve i mellemgulvet, men med fjerlet præcision. Det er ganske vist fortsat mørk frugt med solbær, kirsebær og hindbær, tørheden er også stor, men letheden opvejer sammen med et let, legesyg og alligevel sart syre de mørke noter og gør det samlede oplevelse flydeklar, luftig samt airborn. De tørre taninner er smeltet sammen med smagen, som netop tør op i din mund og opløses i velvære. 97 point."

95/100 Decanter (årg. 2017)
"
Amaren perhaps represents the concept of a village winery better than any other producer. Based in the high Alavesa village of Samaniego, it sources grapes from vineyards less than 5km away. Amaren was created in 1995 as a new project by Luis Cañas, but it quickly developed its own personality, and has become a pioneer of Viñedos Singulares, with two impressive examples including this one. Yolanda Ortiz de Arri: Inky but lifted, with mineral, damson and ripe blackberry. Balanced and restrained, with a long life ahead. Sarah Jane Evans MW: Smoky overlay on the nose. It’s dark on the palate, with tannic grip, and damson and bitter chocolate, plus lovely fruit underneath. Very long finish. An individual style. Pedro Ballesteros Torres MW: Laden with damsons and cranberries, a wine with restrained oak influence and a sinewy dense texture, with elegant bitterness. Has a clear identity and distinctiveness."

95/100 Guía Proensa (årg. 2017)

94/100 Tim Atkin (årg. 2017)
"Juan Luis Cañas grows some of the best grapes in Villabuena de Álava and it shows in the concentration and intensity of his wines. This is an unusual cuvée of Tempranillo with 10% Garnacha, Graciano and Malvasía Rosada, showing layers of spicy, lively dark berry fruity, deftly handled toasty oak and chalky minerality supported by sinewy tannins."

93/100 Guia Penin

Bodegas Amaren Carraquimtana 2018 er lavet på 90 % Tempranillo og 10 % Malvasia, Garnacha og Graciano, der høstes fra mere end 85 år gamle vinstokke, hvilket sikrer en ekstraordinær koncentration og smagsdybde i vinen. Druerne selekteres manuelt fra en af husets bedste enkeltmarker i Leza i 570 meters højde beliggende i Rioja Alavesa. Først sorteres klaserne og herefter druerne for at kun den fineste frugt finder vej til vinen. Skallerne udblødes i mosten i løbet af 5 dage, hvorefter gæringen foregår på franske egefade over 7 dage. Til sidst modner vinen 14 måneder i franske 500L egefade for at tilføre ekstra krydderi og kompleksitet. Vinene fra Amaren produceres kun i de bedre årgange, og produktion er derfor begrænset.

Om Bodegas Amaren

Ny 100 point-producent fra Rioja!

I 1995 var Jose Luis Cañas - ejeren af det verdensberømte Rioja-hus af samme navn – i gang med at udvikle en ny Tempranillo-vin, da hans mor pludselig dør. Han beslutter herefter at grundlægge et nyt vinhus som en hyldest til moren, Ángeles, der også havde viet sit liv til familiens vingård. Bodegas Amaren har hjemme i den klassificerede sub-region Rioja Alavesa. Druerne kommer fra mikroskopiske vinmarker med gamle vinstokke, der kun yder meget små høstudbytter. I Rioja Alavesa mærker man en tydelig maritim indflydelse fra Atlanterhavet, der kun ligger 120 kilometer herfra, hvilket er med til at give vinene en vidunderlig friskhed og elegance.

Amarens imponerende portefølje af vine fordeler sig i to forskellige serier. ”Los pilares de Amaren” indeholder både en fadgæret hvidvin på Viura og tre rødvine, der skabes på de tre Rioja-favoritter; Tempranillo, Garnacha og Graciano. Vinene sammensættes af druer fra svimlende 815 parceller, der er beplantede med gamle vinstokke på mellem 60 og +100 år! Hos Amaren kombineres det moderne og traditionelle i vinfremstillingen, forstået på den måde, at man ikke nødvendigvis vil gøre brug af de præ-definerede ”Crianza” og ”Reserva”-betegnelser. Det er terroiret og frugten, der skal have plads til at skinne, så hver årgang behandles unikt på den måde winemakeren finder mest optimal. 

Amaren fremstiller også en flagskibsserie med fire enkeltmarksvine under navnet ”Las Fincas de Amaren” – ”Amarens gårde”. 4 unikke kultvine fra højtliggende terroirs i Rioja Alavesa, der leveres i nummererede flasker. Her taler vi en produktion på helt ned omkring et par tusind flasker pr. årgang. Den absolutte topvin ”Chelus” høstede i 2019 de perfekte 100 points hos Vivir el Vino, der kaldte vinen for ”Revelation of the year”. En helt enestående bedrift og et bevis på, at Bodegas Amaren hører til blandt Riojas bedste producenter.

 

Passer godt til

Grill

Grøntsager

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Ost

Tapas

Årgang 2018
Servering 16-18°
Gemme potentiale +15 år fra høståret
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 4 stk. trækasse
1 fl. pr. stk.
599,95DKK
4 fl. pr. stk.
499,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

97 Point - Testvinder Rioja

Flaskehalsen

97 Point

Houlberg

97 Point

Guia Proensa

96 Point

Mad og Monopolet

96 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

95 Point

Verema

94 Point

Tim Atkin

⭐4,5

Vivino

Bestil inden

15 timer 13 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter